Recordul pe care l-au stabilit doi dintre jucătorii Petrolului în aest sezon este trecut prea uşor cu vederea. Mai ales în fotbalul de astăzi, în care se joacă mult mai intens ca înainte, faptul că doi dintre jucătorii Petrolului sunt integralişti după 27 de etape este absolut remarcabil. Guilherme şi Pecanha au rămas, după etapa a 27-a, singurii fotbalişti din Liga I care au evoluat în toate minutele din această ediţie de campionat. Asta şi pentru că Piotr Celeban, celălat integralist până la etapa a 27-a, nu a evoluat pentru FC Vaslui şi a ieşit din cursă.

Performanţa petroliştilor este una care merită mult mai multă apreciere. Jucătorii aceştia au dat dovadă de profesionism, nu s-au accidentat şi nici nu au fost suspendaţi până acum. Asta în ciuda faptului că Haubert Guilherme este fundaş şi, teoretic, ar fi expus acumulării de cartonaşe galbene. Mai mult, nici Pecanha nu a fost suspendat, semn că Petrolul, spre deosebire de cele mai multe dintre echipele româneşti, nu are un portar care să tragă de timp atunci când echipa lui este în avantaj. Aceste aspecte scot în evidenţă mentalitatea celor doi brazilieni, care respectă fotbalul prin tot ceea ce fac pe teren, dar şi în afara lui. Pentru că nu am auzit despre Pecanha sau despre Guilherme să fie elemente de scandal în afara terenului.

Cine nu consideră că reuşita brazilienilor este una remarcabilă, să încerce, de aici înainte, să vadă când se va mai întâmpla în Liga I ca doi fotbalişti ai aceleiaşi echipe să fie singurii integralişti după 27 de etape!