Nu mai e o surpriză pentru nimeni faptul că pasionaţii de fotbal îşi împart opţiunile în aceste două marie echipe ale lumii. Aseară, am văzut la lucru , în perioada precompetiţională, ambele formaţii. Mai întâi, Barcelona a jucat la Munchen, cu Bayern. Mă rog, a jucat a fost un fel de a spune, pentru că echipa catalană a făcut mai mult figuraţie în faţa noii grupări a lui Guardiola. Nemţii au luat jocul în serios, au câştigat cu 2-0 şi puteau face scor, dacă ar fi vrut cu orice preţ. N-au vrut! Cu Messi pe teren în primul mitan, dar fără Dani Alves, Alba, Puyol, Pique, Xavi, Iniesta, Pedro şi Neymar, Barcelona n-a contat.

E adevărat că noul antrenor, Geraldo Martino, va fi prezentat abia mâine, dar asta nu poate fi o scuză.

În schimb, Real Madrid, şi ea cu antrenor nou, Ancelotti, a scos un 2-2 pe terenul lui Lyon, într-un meci în care şi madrilenii au contat pe rezerve, golurile fiind marcate de Moratta şi Casimiro. Real a arătat mai bine, ca joc, decât a arătat Barcelona.

Şi va fi foarte interesant de urmărit cum se vor descurca echipele astea atunci când se vor afla faţă în faţă, dar şi împotriva altora, fără Mourinho şi Guardiola pe bancă.

Chiar dacă, fără ei, El Clasico nu va mai fi acelaşi lucru.

Cert este că posibilitatea ca între Real şi Barcelona să câştige Bayern Munchen chiar există. Şi mulţi mizează pe ea!