O fată de 16 ani din Ploieşti a reclamat, duminică seara, faptul că a fost violată, la Hipodromul din Ploieşti, de către unul dintre îngrijitorii de grajd. Ştirea este una de impact, replici de genul „biata fată!” fiind de natură a smulge lacrimi din partea unora, mai sensibili!

Povestea este simplă, chiar dacă finalul este, sau ar putea fi, unul trist! Fata, însoţită de o prietenă, a mers duminică să vadă cursele de trap de la Hipodrom. Foarte frumos, nimic dubios, până aici! După terminarea curselor, ele au avut ideea să ia lecţii de echitaţie, dacă tot sunt la Hipodrom.

După ce prietena ei a plecat, fata în cauză a ales să rămână singură, la grajduri, pentru a lua lecţii de echitaţie de la un îngrijitor! Aici, subiectul începe să devină dubios!

Îngrijitorul, un anume Marian Dan Ifrim, ar fi abuzat sexual de fata de 16 ani, gândindu-se, cu IQ-ul din dotare (fără să fiu rău, dar cât de mare ar putea fi IQ-ul unui îngrijitor de grajd?), că, dacă tot a rămas singură acolo, n-ar fi rău să facă asta!  Cel puţin aşa a spus fata, când a făcut reclamaţia, la ora 22.00!!! Ce s-a întâmplat de la prânz, până la acea oră, doar cei implicaţi ştiu! Dar, intervalul de timp este cam lung!

Dincolo de drama acestei fete, trebuie lămurite nişte aspecte, pentru toate domnişoarele care ar mai vrea, pe viitor, să meargă la Hipodrom, să rămână singure la grajduri cu îngrijitorii şi să vrea să ia lecţii de echitaţie!

Îngrijitorul respectiv este cunoscut la Hipodrom ca fiind omul lui Marian Manea, preşedintele Societăţii Române de Trap şi cel mai important proprietar de cai.

„Normal că îl cunosc pe om! Dar nu a fost şi nu este angajatul meu! El locuieşte în cartier, s-a certat cu nevasta şi am fost de acord să stea la mine, la grajduri, că nu avea unde să stea. Eu pot să vă spun cu certitudine că nu am organizat niciodată lecţii de echitaţie. Am auzit ce s-a întâmplat şi pot să vă spun că fiecare răspunde pentru ceea ce face. Dar, pe Hipodrom chiar intră oricine? Nu există nimeni să întrebe persoanele necunoscute ce caută pe acolo?”, ne-a declarat Marian Manea.

Chiar aşa, am zis, şi am mers pe fir, discutând cu Claudiu Coman, administratorul Hipodromului.

„Există pază, normal, porţile se închid după ora 19.00. Ceea ce înseamnă, probabil, că fata a rămas la grajduri imediat după terminarea curselor. Normal era ca ea, dacă vroia să ia lecţii de echitaţie, să vină să ne întrebe pe noi cum ar putea să facă asta! Şi o lămuream!”, ne-a declarat Claudiu Coman.

Mai mult, ca să clarificăm situaţia, am luat legătura şi cu Ionuţ Pană, directorul CSM Ploieşti, instituţie care coordonează activitatea Hipodromului: „Toată lumea trebuie să ştie că la Hipodromul Ploieşti nu se organizează cursuri de echitaţie. Nici nu am putea face asta, pentru că nu avem cai!”

Mai clar de atât nu cred că se poate! Aşa că, atunci când cineva vrea să ia lecţii de echitaţie, să nu mai meargă la Hipodromul Ploieşti pentru asta! E limpede!

Şi mai rămâne o întrebare! Părinţii fetei chiar nu au fost îngrijoraţi că fata nu a dat niciun semn până când a ajuns acasă?