Partida dintre Petrolul şi Dinamo a fost una în care echipa ploieşteană a avut momente bune de joc, dar a păcătuit şi prin greşeli care nu apăreau în jocul petroliştilor anul trecut.

Bilele albe din jocul Petrolului au fost evoluţiile lui Albin, Mustivar şi Camara. Cei trei au fost cei mai importanţi oameni ai Petrolului în meciul de ieri. Albin a fost decisiv, în afara celor două goluri, el câştigând cu regularitate duelurile aeriene, a mai avut alte trei şuturi spre poarta lui Naumovski, în prima repriză, unul respins de pe linia porţii de Adrian Popa, şi a dat două pase verticale, care l-au pus în poziţii favorabile pe Camara. Chiar dacă a fost evident faptul că nu a mai avut suflu în partea secundă, Albin este cel care a deviat mingea, în minutul 93, pentru şutul lui Zicu, aceasta fiind ultima mare ocazie a petroliştilor.

Mustivar a fost titularizat de Răzvan Lucescu şi a jucat foarte bine, atât timp cât l-a ţinut benzina. A recuperat foarte multe baloane, a practicat un joc intuitiv şi a ajutat foarte mult şi pe faza de construcţie, meritul lui la golul al doilea al Petrolului fiind evident.

În fine, Abel Camara, chiar dacă nu a marcat nici de această dată, a făcut un meci bun, a avut realizări. În primul rând a făcut risipă de efort, a scos lovitura de la 11 metri ( penalty-ul a fost dictat pentru faultul lui Şerban asupra lui, nu pentru intrarea lui Filip la Albin!) şi l-a făcut ţăndări pe Grecu la golul al doilea, când i-a pasat ideal lui Albin, în gura porţii.

 

Din păcate, au fost şi bile negre în jocul Petrolului. În prima repriză, singurele faze cu adevărat periculoase ale dinamoviştilor, în afara golului de excepţie al lui Bărboianu, au apărut ca urmare a unor erori ale lui Hoban. Mai întâi, Lazăr i-a luat prim-planul la faza din minutul 23, pentru ca, în finalul reprizei, înainte de henţul lui Geraldo, Hoban să îşi calculeze greşit ieşirea în întâmpinarea lui Elton. Plimbarea asta a lui Hoban, când la mijloc, când în centrul apărării nu-i face bine jucătorului, care nici cu Astra, în Cupă, nu a jucat mai nimic.

Apoi, Petrolul a suferit pe partea dreaptă, acolo unde Beţa şi Priso au jucat slab, în special Priso, care nu a avut nicio realizare notabilă pe faza ofensivă şi nici nu l-a dublat pe Beţa, în defensivă.

Tot la capitolul bile negre se înscris şi intervenţia lui Guilherme, din minutul 53, când a marcat în propria poartă. A fost genul de fază la care s-a văzut clar că este dependent de piciorul stâng, el dorind să respingă acea minge cu exteriorul piciorului stâng, în loc să respingă simplu, cu latul piciorului drept. Ce a ieşit s-a văzut pe tabelă!

În fine, Romario, intrat în locul lui Mustivar, a jucat prost, faultând ca un bezmertic, dând posibilitatea dinamoviştilor să tragă de timp. Rămâne un jucător rudimentar şi, foarte probabil, nu va mai fi titular o bună perioadă, Lucescu anunţând după meci că Mustivar nu poate fi scos din echipă din moment ce a jucat atât de bine.