Parcă mai convins ca niciodată, Răzvan Lucescu a făcut o declaraţie fermă: vrea să bată Dinamo! Sperăm să fie semnalul trezirii echipei din (prea) lungul blocaj  mental de care s-a vorbit atât de mult. Iar acest blocaj trebuie înlăturat în primul rând de către antrenor.

Referindu-se la derbyul cu Dinamo, Lucescu a declarat  că acest meci este unul extrem de important. Fiind un bun prilej pentru galben-albaştri de a scăpa de obsesia remizelor, mai ales că bucureştenii vin după umilinţa din cupă în faţa Stelei şi au moralul serios afectat de înfrângerea cu 2-5. Acest aspect poate reprezenta un avantaj pentru Petrolul, dar şi un impediment, în opinia tehnicianului Lucescu :”Ei au avut un meci nefericit în cupă şi nu au cum să treacă aşa uşor peste el, dar la fel de bine se pot mobiliza şi vor avea o reacţie de orgoliul. Important este cum vom juca noi, nu cum o vor face ei. Ştim cât de mult înseamnă acest joc şi pentru suporterii noştri şi i-am văzut pe băieţi foarte motivaţi, mai ales că suntem liniştiţi şi ne-am pregătit bine”.

La conferinţa de presă de sâmbătă, fostul selecţioner a mai afirmat faptul că apreciază munca depusă de Flavius Stoican la Dinamo, dar n-a uitat de promisiunea făcută imediat după încheierea partidei cu Astra, din Cupa României. ”Am promis o victorie cu Dinamo şi aşa o să fie, ţin foarte mult să îmi respect cuvântul. E important pentru noi să avem posesia, să controlăm jocul şi să construim. Sperăm să scăpăm de precipitarea de la finalizare şi să fim mult mai lucizi atunci când avem mingea. Ştiu că publicul ne va împinge de la spate şi va fi o atmosferă pe cât de frumoasă pentru noi, pe atât de apăsătoare pentru cei de la Dinamo”, a mai spus antrenorul lupilor.