Unii o consideră o marotă, dar nu este chiar aşa, dacă privim lucrurile în profunzime. Se spune că este nevoie de un meci împotriva unui adversar tradiţional pentru a depăşi o perioadă mai slabă. Or, din acest punct de vedere, partida contra lui Dinamo Bucureşti vine la ţanc, pentru Petrolul.

În meciul tur, Petrolul a încheiat la egalitate, graţie primului gol marcat de Albin în tricoul Petrolului şi poate nu ar fi rău ca uruguayanul Petrolului să-şi amintească asta şi să facă dubla contra lui Dinamo. În acel meci, Petrolul a ratat ocazii imense, inclusiv un penalty, prin Guilherme. Mai mult, la ultima fază a meciului, Boudjemaa a scăpat singur cu Bălgrădean, dar a irosit şansa obţinerii unei victorii.

Am făcut referire la meciul tur pentru că, atunci, Petrolul a jucat un fotbal pozitiv, ofensiv, având o mulţime de oportunităţi. Iar, după ce am văzut ce a păţit Dinamo în Cupă, acum trei zile, este clar că echipa câinilor roşii nu face faţă unui joc avântat, care să pună presiune permanentă pe fundaşii lor. În ultima săptămână, Dinamo a primit opt goluri în două meciuri, aspect de care Petrolul trebuie să profite la maximum.

Foarte probabil, Lucescu va aborda de această dată varianta unui joc mai deschis, el anunţând, deja, că doar o victorie este luată în calcul pentru acest meci. ”Am promis o victorie cu Dinamo şi îmi place să mă ţin de cuvânt!”, a anunţat Răzvan Lucescu ieri, atunci când a prefaţat jocul cu Dinamo. Este tot ceea ce contează, o victorie care ar aduce liniştea necesară Petrolului pentru acest final de campionat, dar, mai ales, pentru returul semifinalei cu Astra.

Alcenat, Marinescu, Gerson şi Mutu sunt accidentaţi, iar Teixeira este suspendat. Este de aşteptat ca Fernandez să fie titular, în această conjunctură, dar interesant de urmărit va fi dacă Lucescu îl va arunca în luptă, chiar împotriva lui Dinamo, pe Ianis Zicu.

Galeria Petrolului promite spectacol, la acest meci, aşa cum a făcut-o mereu la derby-uri de acest gen, şi, de asemenea, este de aşteptat ca şi Dinamo să aducă mulţi fani la Ploieşti.

Partida va începe la ora 20:30, de această dată accesul publicului fiind permis începând cu ora 18.00, tocmai pentru a se evita aglomeraţia.