Sportivii din 8 ţări care vor lupta sâmbătă seară, în Sala Sporturilor din Ploieşti, în gala Local Kombat “România vs Restul Lumii”, au demarat şi o acţiune umanitară, urmând să se implice în strângerea de fonduri lansată de Primăria Ploieşti pentru Spitalul de Pediatrie.

“În condiţiile în care evenimentul va fi transmis în direct în peste 80 de ţări de pe 5 continente, am stabilit că putem veni în sprijinul autorităţilor prin promovarea contului fundaţiei Copiii Noştri, cea care se ocupă de colectarea de fonduri pentru viitorul spital. Astfel, pe grafica de televiziune, dar şi comentatorii din toate ţările îi vor ruga pe telespectatori să pună umărul la dezvoltarea acestei unităţi medicale”, a declarat preşedintele Superkombat, Eduard Irimia.

Campania umanitară va fi prezentată din ring de una dintre cele mai cunoscute vedete de televiziune din România, Dana Săvuică, aceasta urmând să fie gazda galei Local Kombat “România vs Restul Lumii” alături de australianul Samuel Gazis. “Am considerat că este o ocazie bună pentru a veni în ajutorul celor mici, ei au cea mai mare nevoie de acest spital. În plus, după discuţia cu Eduard Irimia, am rămas impresionată de proiectul Superkombat, este cu siguranţă produsul românesc cu cea mai mare expunere la nivel internaţional şi sunt mândră că mă alătur echipei”, a spus şi Dana Săvuică.

Biletele pentru Local Kombat New Heroes “România vs Restul Lumii”, eveniment care deschide sezonul 2014 al circuitului mondial Superkombat, costă 30 de lei şi pot fi achiziţionate de la casele Sălii Sporturilor din Ploieşti. Evenimentul va fi transmis sâmbătă, de la ora 21:30, în direct, în România, de Sport.ro şi în reluare pe Pro TV, în timp ce la nivel global va putea fi urmărit pe Eurosport, urmând să acopere peste 80 de ţări de pe 5 continente. Printre sportivii români care vor urca în ring se numără ploieşteanul Amansio Paraschiv, Ionuţ Atodiresei şi Bogdan Stoica.