După ce un stadion plin a fost obligat să asiste la caricatura de fotbal pe care Petrolul şi Astra  l-au jucat în campionat, aceiaşi oameni, în mare parte, au mai asistat şi la urâţenia de meci din prima manşă a semifinalei de cupă, între aceleaşi echipe.

Răzvan Lucescu şi Florin Marin sunt doi antrenori care iubesc golul doar dacă el nu apare pe tabelă. Ambii şi-au propus să nu primească gol în acest joc şi au reuşit să îşi atingă obiectivele. Au fost doar două şuturi pe poartă trimise de jucătorii Petrolului, unul al lui Fernandez, după o minge recuperată tot de el şi altul al lui Camara, după un corner. În rest, o zbatere la mijlocul terenului, presărată de o infinitate de greşeli simple, semn că nu este vorba despre încrâncenare, cum tot spune Lucescu, ci despre lipsă de concentrare. De ce nu se mai concentrează fotbaliştii Petrolului, sau la ce se concentrează, doar ei ştiu. Dar, asta nu înseamnă că publicul ploieştean trebuie să înghită asta!

După meci, Florin Marin spus că acest 0-0 este un rezultat periculos pentru ambele echipe, în perspectiva returului, dar a adms că el este genul de antrenor preocupat ca echipa lui să nu primească gol.

În schimb, Răzvan a spus că acest scor îi conferă un avantaj Petrolului, în retur, şi că preocuparea lui, acum, este aceea de a-i face pe jucătorii Petrolului să nu cedeze la spiritul de luptă.

”Se simte o presiune din exterior, o înţeleg, dar, realista vorbind, poate fi normal să apară o astfeld e perioadă în jocul echipei, cauzele fiind obiective, cu jucători accidentaţi şi suspendaţi. Nu trebuie să cedăm, nu trebuie să abandonăm spiritul de luptă”, a declarat Lucescu, după meci, nu înainte de a aminti că Astra este echipa de pe locul al doilea din campionat, o echipă foarte bună, agresivă, care comprimă spaţiile.

Bine că returul se joacă peste trei săptămâni, fiind timp pentru ca unii dintre jucători să revină la potenţialul arătat în trecut.