Antrenorul Petrolului Ploieşti a prefaţat derbiul cu Astra, punctând că nu contează faptul că acest joc va fi debutul lui pe banca Petrolului, ci doar că va fi un meci intens şi cu miză.

„Nu contează că acesta este debutul meu! Va fi un meci spectaculos, intens, ambele echipe având jucători de mare calitate. Sigur că vom juca ofensiv, pentru că vrem să câştigăm. Dar asta nu înseamnă că doar vom ataca. Trebuie să fim echilibraţi. Nu există echipă care să câştige făcând o singură fază. Trebuie să ştim şi cum şi când să ne apărăm”

Chiar dacă partida este foarte importantă pentru Petrolul, care poate trece pe locul al doilea, Lucescu nu crede că este un meci special.

„Nu este o partidă specială. Am şi eu o experienţă şi am mai avut momente speciale, nu asta e important. Esenţial este să fim noi cei care ne bucurăm duminică. Nu contează că Dinu este mai mult decât un prieten, va conta doar modul în care se vor exprima echipele pe teren”.

 Antrenorul Petrolului a explicat şi de ce nu va face foarte multe schimbări în jocul echipei: „Ar fi chiar o greşeală să schimb prea multe, din moment ce echipa a funcţionat bine înainte. Am şi eu ideile mele, pe care le voi introduce, treptat, dar nu are rost să schimb foarte multe, mai ales la acest joc. Cred că ar fi o greşeală!”

Răzvan Lucescu a recunoscut faptul că i-a lipsit atmosfera fierbinte a derbiurilor din România: „Sunt convins că vor fi tribune pline, că vom avea susţinerea fanilor, care chiar contează. Sincer, mi-a lipsit în ultima vreme o astfel de atmosferă!”

Petrolul – Astra se dispută duminică, de la ora 20.30, pe stadionul Ilie Oană.