Îmi este cât se poate de limpede că patronul Astrei nu are cum să priceapă ce i se întâmplă lui Budescu. Nu în general, ci atunci când trebuie să fie adversar al Petrolului.

Patronul Astrei a sărit iar la gâtul lui Budescu, acuzândul pe Costin de faptul că se dă lovit înainte de meciurile contra Petrolului. Nu este profesionist, va fi suspendat pe termen nelimitat! Aşa a ameninţat Niculae. Ecuaţia este mai simplă decât vrea să o complice magnatul din Giurgiu, sau, mai bine zis, din Zimnicea. Costin Budescu are ceva pentru Petrolul! O mixtură de respect şi de ataşament, chiar dacă poate părea bizar, pentru unii. Budescu nu are cum să uite vreodată de Petrolul. Este echipa la care a cunoscut consacrarea, este echipa care l-a făcut fotbalist, transformându-l dintr-un puşti talentat într-un jucător adevărat. Cine a jucat pentru Petrolul atâtea sezoane cât a jucat Budescu nu are cum să-şi scoată echipa asta din suflet! Niculae nu are cum să priceapă asta. El nu are mamă, nu are tată, când e vorba despre afaceri! Şi, în cazul lui, totul este afacere. Ei bine, într-o mare de fotbalişti mânaţi de mercenariat, Budescu mai pune şi un pic de suflet. Nu poate fi condamnat pentru asta, decât dacă te numeşti Niculae.

Patronul Astrei nu ar trebui să uite că, fără Budescu, Astra nu ar fi fost aşa de sus în clasament. Şi-a făcut treaba pentru echipa la care joacă, chiar dacă se dă lovit înaintea meciurilor cu Petrolul!

Dacă tot îl suspendă pe termen nelimitat, poate nu ar fi rău să-l lase să vină la Petrolul. Şi, dacă se va întâmpla asta, sunt sigur că Budescu nu se va da lovit înaintea meciurilor cu Astra. Dimpotrivă! Când trăieşti cu lupii, nu poţi uita haita!