Un weekend zgomotos, dar foarte interesant, a “traversat” Sinaia. Asta pentru că staţiunea prahoveană a găzduit cea de-a cincea etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Costă-Dunlop 2013. De la bătrâna Dacia 1300, la minunăţiile de Ferrari, tot felul de maşini, care mai de care mai “aranjate” pentru cursă au sperat să intre în puncte pe traseul de la Sinaia. Duminică, la ora startului, lume multă, de toate vârstele, a venit să vadă duelul bolizilor, spectacolul fiind unul de calitate.

Competiţia, la care s-au înscris 89 de piloţi,  a avut parte de un final dramatic. Lucian Răduţ părea capabil să se impună, dar a pierdut avantajul pe care l-a avut după prima manşă şi a încheiat abia pe poziţia a treia a clasamentului. Ovidiu Zaberca, la volanului unui Mitsubishi Lancer, a câştigat Trofeul Sinaia, iar pe locul al doilea s-a clasat Edu Stan, cu Subaru Impreza STI N11. Pe locurile 4-10, care au adus puncte, s-au clasat, în ordine: Simone Tempestini, Marco Tempestini, Norris Măgeanu, Liviu Savu, Paul Andronic, Armando Battochi şi Dudu Senchea.

De remarcat faptul că Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia, a participat şi el la concurs, la volanul unei Skoda Fabia şi s-a clasat pe locul 52, în ierarhia finală a competiţiei, în vreme ce maşinile Ferrari, prezente la start, au încheiat concursul pe locurile 9 şi 17.