Este mare lucru să poţi obţine profit, mai ales în perioada asta de criză. Petrolul a reuşit să facă asta, fiind singura echipă dintre primele cinci clasate care a reuşit să câştige. Greu, aşa cum era de aşteptat, dar meritat!

Faptul că echipa a adunat în tribune, din nou, un public numeros, în ciuda vremii, a arătat, deşi nu mai era nevoie, că susţinerea echipei în oraş este necondiţionată de rezultate. Asta este normalitatea!

Zicu a rămas spectator la acest meci, firesc după prestaţia din partida inaugurală a anului, Hoban a trecut fundaş, iar la mijloc s-a mizat pe De Lucas şi Romario. Albin a fost şi el titular, dar, esenţial în acest meci, a fost faptul că a putut evolua Teixeira. El nu doar că are meritul de a fi deschis scorul, dar a jucat realmente bine.

Aşa cum bine a jucat şi Mutu, chiar dacă unii, plecaţi cu idei preconcepute, au văzut altceva. În mai toate acţiunile periculoase ale Petrolului, Mutu a jucat un rol, a făcut risipă de efort, a recuperat, a făcut alunecări, a arătat că vrea. Plus că a tras periculos de două ori, i-a dat o pasă ideală lui Albin şi o pasă de gol lui Tamuz.

După o primă repriză slabă a Petrolului, în care, inexplicabil, s-a apelat la foarte multe mingi lungi, Petrolul s-a impus meritat în cea de-a doua. Şi, dacă la Braşov nu a fost inspirat, Contra a fost de această dată un element cheie în succesul Petrolului. I-a trimis în teren pe Fernandez şi Tamuz, ambii având roluri importante în economia partidei: Fernandez a dat pasa decisivă la golul lui Teixeira, iar Tamuz a marcat la primul meci jucat pe Ilie Oană.

Petrolul a câştigat cu 2-0, chiar dacă echipa nu joacă, încă, la nivelul aşteptat de Contra şi de fani, nici nu se putea acest lucru aşa rapid, şi a făcut-o în faţa unui adversar  bun, Oţelul de astăzi fiind o echipă foarte bine articulată, periculoasă,  arţăgoasă.

Singurul care spart decorul unei seri marcată de ploaia din luna lui martie a fost arbitrul Comănescu, el acordând 9 cartonaşe galbene (6 pentru Petrolul) într-un meci în care au fost cel mult două faulturi dure! D-ale lui Comănescu!

La doar cinci puncte de lider, dar şi la 9 distanţă de ocupanta locului patru, Petrolul şi-a dat un restart. Încă unul!

foto: digisport