Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a deschis, oficial, activitatea secţiei de nataţie. Secţia exista în structura clubului încă de anul trecut, dar a devenit activă, practic, de astăzi.

“Este vorba despre o secţie care îşi propune să facă performanţă, dar în timp. Deocamdată va fi doar o etapă necesară de selecţie şi iniţiere. Vom demara discuţii şi cu Inspectoratul Şcolar pentru a stabili o colaborare în acest sens. Oricum, pentru CSM este onorant să aibă la secţia de înot să fie coordonată de două antrenoare de asemenea calibru”, a declarat Ionuţ Pană, directorul CSM Ploieşti.

Cele două antrenorare care vor să ridice de la zero secţia de nataţie nici nu mai au nevoie de prezentare. Tamara Costache şi Carmen Herea sunt antrenoarele care, astăzi, au arătat că sunt pregătite pentru această etapă profesională importantă din cariera lor.

“Am tânjit după această secţie de trei ani. Acum s-a creat cadrul unei activităţi care poate, în timp, să aducă performanţă în înotul ploieştean. Mai important, însă, este ca părinţii să îi aducă pe copii la înot, pentru că nu este doar un sport, ci un mod de viaţă sănătos, armonios. Nu ne vom axa doar pe anumite şcoli sau ceva de genul acesta. Noi vrem să vină la bazin copii din tot Ploieştiul şi chiar din localităţile limitrofe!”, a declarat Tamara Costache.

“Abia aştept să vină copiii la înot şi să ne apucăm de treabă. Nu există nicio taxă, nici de intrare la bazin, nici pentru iniţiere, astfel încât sunt convinsă că vor veni mulţi copii. Este foarte important să vină cât mai mulţi, pentru a avea o bază de selecţie cât mai mare pentru secţia de performanţă. Oricum , mai devreme de un an nu se pune probleme să participăm la competiţii!”, a punctat şi Carmen Herea.

În fiecare zi, de la 17.00 la 18.00, cele două antrenoare îi aşteaptă pe copiii cu vârste între 6 şi 9 ani la bazinul Vega, pentru iniţierea în acest sport.