S-a terminat lupta la titlu pentru noi! Indiferent cine era delegat, eram aşteptaţi la cotitură! Aşa a spus Contra la finalul meciului dintre FC Braşov şi Petrolul. Bine, în aceeaşi declaraţie el a ţinut să precizeze şi că nu din cauza arbitrilor a pierdut Petrolul două puncte, ceea ce duce la o contradicţie de toată frumuseţea!De fapt, ca să fim sinceri, asta a fost problema la Petrolul pe tot parcursul acestei ediţii de campionat. Au fost prea multe braşoave! Şi, la Braşov, ele au năpădit în toată splendoarea lor echipa Petrolului.

Doar suporterii şi unii ziarişti netrebnici şi pătimaşi au sperat la titlu. Le-ar fi plăcut ca echipa lor, la care ţin de zeci de ani, să aibă forţa asta, de a lua campionatul. Euforia a fost greu de stăvilit şi aburii acesteia a făcut să nu se mai vadă nişte lucruri care erau din ce în ce mai limpezi. Geraldo nu mai este de multă vreme fundaşul pe care şi-l doreşte orice echipă din ţară. E popular, are discurs, vorbeşte româneşte, dar nu mai poate, fizic, să fie la nivelul la care era odată. Apoi, Alcenat şi Guilherme, consideraţi de petrolişti cei mai buni fundaşi laterali din ţară, au avut şi au probleme foarte mari în poziţionarea defensivă, ei fiind consideraţi cei mai buni pe posturile lord doar pentru că ajută atacul!  Care atac, este sublim, dar la foarte multe meciuri a lipsit. Inclusiv la Braşov. Petrolul poate lua titlul, în acest sezon, dar pe acela de cea mai ineficientă echipă din Liga I, rata de conversie a ocaziilor de gol fiind infimă.

La Braşov, Petrolul a beneficiat de greşeala enormă a lui Aganovic, eliminat pe bună dreptate de către Balaj, având avantajul omului în plus timp de o repriză. Şi nu a făcut mai mult de a se bucura de un dublu autogol, ca să-I spun aşa, Madeira deviind în portar, iar portarul respingând în poartă! La ultima acţiune de atac a Braşovului, Mutu, care trebuia să coboare pentru a nu-l lăsa pe Guilherme în situaţie de unu contra doi, era cu mâinile în cap, pe la mijlocul terenului. Manasse, fundaş central, ieşise de bezmetic la Mateiu, undeva la colţul lui 16, iar Geraldo, în afara faptului că l-a scos din ofsaid pe Szekely, l-a mai luat şi în braţe pe Fonseca, prăbuşindu-se peste el, într-un fel de preview al unui 1 Martie tandru!

Dacă tot vroiai să îi dai minute tancului de Tamuz, de ce nu l-ai scos pe Mutu, post pe post, că oricum nu mai putea, să-l laşi pe Fernandez să facă banda stângă în continuare?  Din lipsă de inspiraţie, probabil.  Iar dacă vrei să conservi rezultatul, că victoriile la limită sunt cele mai multe pentru Petrolul, de ce nu păstrezi schimbarea pentru final şi o faci la trei minute după ce, în sfârşit, chinuit, echipa ta deschisese scorul? Sunt doar  două întrebări la care domnul Contra ar putea să răspundă înainte de a spune că Balaj l-a aşteptat la cotitură! Dacă te aştepta la cotitură, nu dădea roşu la Aganovic, încă din prima repriză. Fără alte comentarii! O echipă care se bate la titlu, cu om în plus o repriză, nu aşteaptă victoria până în minutul 94. Rezolvă meciul din timp, mai ales cu o formaţie slabă a Braşovului.

Un lucru e cert. Etapa inaugurală a acestui an a fost una favorabilă Petrolului. Ploieştenii au luat un punct şi au şapte mai multe decât echipa de pe locul al patrulea, ceea ce înseamnă că este bine plasată în lupta pentru Europa League! Acesta e obiectivul, fără braşoave!

foto:digisport