Invitat la emisiunea Pasul la ofsaid, moderată de Cristi Anghelescu, Cosmin Contra a făcut câteva dezvăluiri interesante despre jucătorii plecaţi de la Petrolul, despre  actualul lot de fotbalişti pe care-l are la dispoziţie, dar şi despre obiectivele echipei în acest sezon.

În primul rând, Contra a ţinut să precizeze că este mulţumit de lot, de jucătorii care au venit şi a menţionat că Petrolul are şanse la titlu, dacă va avea un parcurs perfect în meciurile rămase de jucat: ”Avem de jucat numai finale. Nu mai este loc de niciun pas greşit, nu trebuie să mai cedăm puncte, aşa cum am făcut în tur. Chiar dacă Steaua are avantaj, cred că Petrolul are capacitatea de a se bate pentru titlu, până la capăt. Repet, nu trebuie să mai facem cadouri!”. Despre schimbările din lot, Contra a punctat fără echivoc: ”A plecat Hamza, a venit Mutu, iar Adi, indiferent despre ceea ce spun unii, are golul în ghete, asta e clar! A plecat Benga, a venit Gerson, care a fost criticat de unii, dar nu uitaţi că are doar 21 de ani, a plecat Boudjemaa, a venit Zicu şi a plecat Dore, dar a venit Tamuz. Am fost mulţumit şi în decembrie, sunt mulţumit şi acum!”, a conchis Contra.

Despre plecările lui Hamza şi Boudjemaa, antrenorul Petrolului a fost categoric:” Au vrut să plece, am spus-o mereu! Hamza a venit la mine înainte de meciul cu Pandurii şi mi-a spus că are oferte mai bune şi să-l las să plece. Boudjemaa, la fel. Cine mă cunoaşte ştie că nu sunt genul de antrenor care să fiu ranchiunos. Aveam motive să-i scot din lot, din cauza comportamentului, dar n-am făcut-o, pentru binele grupului. Cât timp s-au antrenat bine , au jucat la mine! Nu sunt de acord, însă, să ţin jucătorii dacă au oferte mai bune. Am avut exemple de genul ăsta în vestiar, când eram jucător, iar jucătorii cărora nu li s-a dat voie să plece au stricat atmosfera. Nu am nevoie de aşa ceva. Este adevărat, însă, Hamza a fost un jucător dificil!”

Contra a explicat, în aceeaşi emisiune, cât de important a fost faptul că a avut linişte la echipă din punct de vedere financiar:”Eu ştiu, ca antrenor, că jucătorii au dat totul la antrenamente şi la meciuri. Nu s-ar fi întâmplat asta dacă nu exista stabilitate financiară. Să ştiţi că s-au dus vremurile alea în care jucătorii pupă emblema şi pun suflet. Sunt profesionişti şi, dacă le dai banii la timp sunt şi ei implicaţi 100%. Dacă nu, sunt probleme!”, a punctat Contra.

Cu gândul la primul meci de campionat, în care nu va miza pe Marinescu şi Teixeira, accidentaţi, mi s-a părut, însă, după spusele lui Contra, că este destul de clar şi destul de aproape momentul în care va pleca în Spania!

”La Braşov, sigur voi fi pe bancă!”, a replicat Contra, la întrebarea, logică, a moderatorului, legată de eventuala plecare la Getafe.  O oră agreabilă, pentru orice petrolist! Aşa a fost, pe scurt, ceea ce poate fi ultima emisiune TV a lui Contra la Ploieşti!