Handbalistele de la CSM Ploieşti şi-au reluat pregătirile pentru sezonul competiţional 2013 -2014. Le-am găsit pe fete în sala de forţă, la antrenament, programul zilei, atât timp cât echipa se antrenează la Ploieşti cuprinzând souă sesiuni de pregătire: una de alergări, dimineaţa, şi una în sala de forţă, după-amiaza.

Chiar dacă se spune că orele din sala de forţă nu sunt tocmai agreate de sportivi, nu acelaşi lucru l-am constatat la handbalistele de la CSM. Surprinzător de joviale, chiar dacă se aflau în plin antrenament, ele dădeau senzaţia că există plăcerea de a face antrenament. Nu este o situaţie des întâlnită în pregătirea de acest gen , semn că atmosfera în lot este bună, încă din startul pregătirilor, în ciuda numeroaselor schimbări care au avut loc în componenţa echipei. Este, fără niciun dubiu, meritul conducerii tehnice         (Simona Gogârlă – antrenor şi Mircea Anton – director tehnic), care a ştiut să menţină un echilibru în cadrul lotului. Asta fără a neglija meritele sportivelor, care dau dovadă de seriozitate. Cel puţin deocamdată.

„Mie îmi place ca jucătoarele să se respecte între ele, pun preţ pe relaţiile dintre el. Eu le respect, la rândul meu, şi vreau ca ele să fie mulţumite, astfel încât, atunci când vin la antrenament să dea totul pentru a face performanţă”, ne-a declarat Simona Gogârlă.

De la CSM Ploieşti au plecat Carmen Tănase, Andreea Dospin, Cristiana Nica, Alina Moroianu, Janina Luca, Andreea Enescu, Manuela Manda, Codruţa Zavragiu, dar şi cele două jucătoare împrumutate de la Corona Braşov, Istvan şi Constantinescu. O situaţie incertă are Dana Crap, fiind posibil ca şi ea să părăsească echipa.

În schimb, au venit Iuliana Geană, Raluca Anghelina, Ionela Dinu- toate de la CSM Bucureşti, Andreea Dincu, de la SCM Craiova, Mădălina Zamfirescu, de la CNE Râmnicu Vâlcea, Loredana Garacel, de la CSM Caracal, cea mai ”vânată” dintre junioare şi Cătălina Preda, de la CSO/Activ Plopeni.

Alexandra Chiricuţă, de la Şcoala 181 Bucureşti, are şi ea şanse mari să fie transferată la CSM Ploieşti, în vreme Oana Bidaşcu se antrenează şi ea cu echipa ploieşteană.

„Sunt unele jucătoare care au plecat, chiar dacă eu nu vroiam să renunţ la ele. A fost decizia lor şi trebuie respectată. Chiar dacă pare acum că avem un lot subţire din punct de vedere numeric, eu cred că avem forţa de a lupta pentru o clasare între primele 6 formaţii, dacă vom mai aduce 2-3 jucătoare de valoare”, a precizat Simona Gogârlă.

Din 21 iulie, timp de 10 zile, echipa va pleca într-un cantonament la Forban, acolo unde se va pune accent doar pe pregătirea fizică.