Aceasta este direcţia pe care trebuie să o urmeze fotbaliştii Petrolului în partida de mâine seară cu Vikingur. Debutul în Europa League va fi unul facil pentru Petrolul, dar Contra a avertizat că jucătorii trebuie să trateze meciul cu maximum de seriozitate:”Doar dacă intrăm pe vârfuri putem avea probleme.Nu va fi cazul, însă, pentru că îi văd pe băieţi foarte motivaţi şi sunt convins că, dacă jucăm serios, concentraţi, ne putem asigura calificarea încă de acasă. Acolo va fi altceva: se joacă pe sintetic, va fi vânt, temperatura mai scăzută. Oricum, indiferent de scorul de la Ploieşti noi vom merge să câştigăm şi acolo, ca să adunăm puncte pentru România”, a punctat Contra.

Despre adversari, Contra a precizat, la întîlnirea cu presa programată astăzi, că i-a urmărit şi că trebuie trataţi cu seriozitate: „Sunt nordici, aleargă mult, se aglomerează destul de bine. În schimb, din ceea ce am văzut joacă şi acum cu libero, ceea ce era la modă acum 25-30 de ani”.

Una peste alta, Contra ţinteşte mult mai departe decât această dublă cu Vikingur, recunoscând că obiectivul lui este acela de a ajunge cu Petrolul în playoff-ul Europa League.

Antrenorul Petrolului a anunţat că Hoban va fi fundaş central la acest meci, alături de Geraldo, dar şi că a fost perfectat transferul lui Camara, el putând fi folosit, însă, abia în returul cu Vikingur, pentru că nu are cartea verde, deocamdată. Totodată, Petrolul va mai transfera un atacant, cel mai probabil până la meciul de duminică, de la Cluj.