Unul dintre cele mai importante meciuri amicale pe care Petrolul le are în primul stagiu de pregătire din Antalya este cel împotriva echipei ruse Anji Mahacikala. Echipa rusă este unul din experimentele fotbalistice în care s-au investit foarte mulţi bani, rezultatele nefiind pe măsură. Patronată de miliardarul rus Kerimov, echipa a beneficiat în perioada 2011-2012 de un buget de achiziţii de peste 200 de milioane de dolari. În acest mod au fost aduse în lot vedete de primă clasă : Lassana Diarra, Samuel Eto'o, Roberto Carlos, cât si brazilianul Jucilei.

În mod surprinzător, în vara anului 2013, după o înfrângere în faţa echipei Rostov cu 1-0, care a dus echipa pe locul 13 în campionat, marele proiect a intrat în reorganizare, bugetul scăzând la 50 de milioane de dolari pe an. Oficial, motivul invocat de preşedintele clubului Konstantin Remciukov, a fost legat de starea de sanatate a investitorului, Kerimov, acestuia fiindu-i recomandat de medici „ să evite emoţiile negative create de fotbal” . În realitate, se pare că decizia a fost luată după ce, într-o singura zi, proprietarul echipei a pierdut 500 de milioane de dolari la bursă, prin scăderea valorii firmei Uralkali, al cărei principal acţionar este şeful de la Anji.

Actualmente, marile vedete nu mai sunt în lot, ultimul plecat fiind brazilianul Jucilei care a semnat la începutul anului 2014 cu echipa Al Jazira, din Emiratele Arabe Unite, antrenată din octombrie anul trecut de Walter Zenga.

În Antalya azi ploua torenţial, echipa noastră neputând să intre în programul propus. Se speră că în cel mai scurt timp vremea să se îndrepte, astfel încât meciul să se poată disputa mâine, la ora 17.00.

Până la această oră nu se cunoaşte dacă meciul va fi transmis TV sau prin internet deoarece nu s-a obtinut acordul de transmisie din partea formaţiei ruse, cunoscută ca fiind împotriva transmiterii meciurilor de pregătire.