Fostul antrenor al echipei Petrolul, Vivi Răchită, este extrem de reticient cu privire la venirea la echipă a internaţionalului roman Adrian Mutu. Într-un interviu dat postului de radio Sport TotalFM, Rachită a afirmat : "Eu am spus că dacă eram la Petrolul nu mi-aş fi dat acceptul să vină. Nu văd rostul ca el să joace aici. Am vorbit cu el la telefon şi i-am spus de ce consider acest lucru. Dacă cei de aici îl doresc, îl aştept pe “Ilie Oană” şi să facă performanţă”.
Vivi Rachită a fost antrenorul echipei Petrolul până în lună martie 2012 când, în urma unui meci „cu cântec”, pierdut de Petrolul în dauna echipei Concordia Chiajna cu 3-4 (după ce Petrolul conducea cu 3-1 în minutul 84), chiar pe stadionul Ilie Oană, a fost înlocuit de Gigi Mulţescu, acesta din urmă reuşind „la mustaţă” să evite retrogradarea echipei în al doilea eşalon.
Actualmente, Rachita este liber de contract, negocierile sale cu clubul Ceahlăul de preluare a echipei în această iarnă, ca urmare a plecării antrenorului Miriuţă la CFR Cluj, au eşuat datorită preţului prea mare cerut de fostul antrenor ploieştean, acesta pretinzând un salariu lunar de 10.000 euro, faţă de numai 6.500 euro cât avea fostul antrenor.