Jurnalul Prahovean a anunţat pe data de 19 decembrie că Sorin George Botez, liderul consilierilor liberali din Consiliul Local Ploieşti, a realizat o interpelare legată de incidentele provocate de jandarmii bucureşteni, la meciul Steaua – Petrolul. După ce această interpelare a fost citită în Consiliul Local şi a primit girul tuturor consilierilor, lucrurile nu au stagnat.

“Eu nu am făcut interpelarea pentru a o citi în Consiliul Local şi atât! Pe data de 23 decembrie ea a fost depusă la Ministerul de Interne. Nu mi-a plăcut niciodată ca lucrurile să fie doar începute, important este ca ele să fie finalizate. Voi urmări personal şi foarte atent modul în care se vor mişca lucrurile în acest sens. Aştept chiar cu interes răspunsurile ministrului!”, ne-a declarat George Botez.  

Indiferent de răspunsurile pe care le va primi la această interpelare,  George Botez a anunţat că toate incidentele care au avut loc pe 1 Decembrie trebuie tratate cu toată seriozitatea şi că lucrurile nu se vor opri odată cu primirea răspunsurilor din partea ministerului. “Ceea ce s-a întâmplat atunci a fost strigător la cer! Nu trebuie să ne facem că uităm, că trece timpul şi că nu se va mai întâmpla. Trebuie să acţionăm pentru a pune lucrurile la punct, altfel există riscul să reapară astfel de momente. Abuzurile, indiferent ale cui, trebuie stopate!”, a mai punctat George Botez. Vă reamintim care au fost întrebările adresate ministrului de interne în interpelarea lui George Botez.

1. Dacă a fost dispusă efectuarea unei anchete cu privire la incidentele dintre Jandarmeria Română şi suporterii echipei Petrolul, incidente care au avut loc în data de 1 decembrie 2013, atât în localitatea Domneşti, jud. Ilfov cât şi, ulterior, în Ploieşti ;

2. Dacă ancheta de mai sus s-a finalizat până la această dată şi care sunt concluziile ei ;

3. Dacă în efectuarea anchetei au fost audiate şi persoane din grupul celor agresaţi ;

4. Dacă se confirmă informaţia că grupul de jandarmi care au acţionat în seara zilei de 1 Decembrie 2013, aproximativ în jurul orei 23.00, nu era din cadrul Jandarmeriei Prahova, ci din cadrul Jandarmeriei Ilfov şi Bucureşti, aceştia neavând acceptul Prefectului Judeţului Prahova de a acţiona pe raza judeţului nostru;

5. Dacă au fost constatate abuzuri ale jandarmilor în cadrul acelor operaţiuni şi dacă s-au dispus măsuri împotriva acestora.”