Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, marţi, cu scorul de 7-6 (5), 6-1, pe australianca Destanee Aiava, locul 193 WTA, beneficiară a unui wild card, în prima manşă a turneului Australian Open. Halep a salvat două mingi de set la 2-5, apoi în setul secund a suferit o accidentare la glezna stângă, care ar putea să-i afecteze evoluţiile viitoare la Melbourne.

Simona Halep a jucat neconvingător în primul ei meci din cadrul actualei ediţii a turneului de la Melbourne, unul plin de evenimente şi cu o desfăşurare destul de ciudată. Ea a fost pusă în dificultate de o jucătoare tenace, cu lovituri puternice, bine plasate către liniile terenului, dar care şi-a epuizat energia în mai puţin de şase ghemuri. Fără agresivitate, cu un serviciu slab, cu mingi fără profunzime, fără unghi şi date "la mână" de multe ori, Halep s-a văzut în situaţia de a fi condusă cu 5-2 şi 15-40 pe propriul serviciu. Din fericire pentru româncă, adversara ei îşi consumase puţina energie cu care a intrat pe Rod Laver Arena încă din ghemul al şaselea. Din nefericire, numărul 1 mondial şi-a sucit glezna stângă în setul al doilea, accidentare care a marcat-o vizibil.

Totuşi, Halep are meritul de fi sleit-o pe adversara ei, care a căutat mereu să scurteze punctele şi să lovescă decisiv. Halep a reuşit opusul, să lungească punctele şi, chiar dacă nu a câştigat fiecare raliu, a mişcat-o mai mult pe rivală şi s-a apărat cu mult efort. În plus, româna nu s-a enervat atunci când a greşit sau când Aiava a dominat.

În faza următoare, Halep va da piept, joi, cu sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 112 WTA, care a învins-o, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), pe franţuzoaica Oceane Dodin, locul 85 WTA. Liderul WTA conduce cu scorul de 2-1 în întâlnirile directe cu Bouchard, dar meciurile acestea datează din 2014.

Calificarea în manşa a doua este recompensată la Australian Open cu un premiu de 80.000 de dolari australieni (52.000 de euro) şi cu 70 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur. Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne este calificarea în sferturi, în 2014 (înfrângere în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova) şi 2015 (eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova).