Mult a fost, foarte puţin a mai rămas pentru FC Petrolul Ploieşti din 2017! Acel an în care a câştigat eventul judeţean, şi-a adjudecat barajul de promovare în Liga a III-a, va termina, mai mult ca sigur, pe primul loc în ierarhia turului campionatului Seriei a III-a din al treilea eşalon naţional şi - în procent de... 99,99% - va bifa un 2017 fără eşec! Mai mult nici nu se putea!

La ultima apariţie de pe arena Ilie Oană, din prima jumătate a întrecerilor Ligii a III-a, coincizând cu cea din urmă şi din acest an în faţa propiilor suporteri, aşteptaţi în număr mult mai mare pe stadion, Claudiu Tudor şi coechipierii săi o vor întâlni pe Astra 2. Adică, o trupă antrenată de trei foşti petrolişti, principalul Marius Măldărăşanu, secundul Laurenţiu Costache şi tehnicianul portarilor, Florentin Rădulescu, şi care le va oferi replica “lupilor” sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 19.15. Cum echipa-mamă s-a deplasat în Turcia pentru un amical cu Beşiktaş Istanbul, “satelitul” nu va beneficia de întăriri speciale, chiar şi jucătorul “U 21”, Silviu Balaure, neputând fi detaşat la echipa a doua, fiindcă a evoluat vineri seară, la Ovidiu, pe finalul meciului oficial al echipelor naţionale “U 21” ale României şi Portugaliei, scor: 1-1. Situaţie în care fostul mijlocaş al găzarilor va miza pe aceiaşi tineri jucători din lot, cel mai cunoscut fiind ex-stelistul Vâlceanu. Posibil totuşi să apară la Astra 2 şi golgheterul de anul trecut al Ligii a II-a, Chipirliu. Însă, din efectiv fac parte şi fotbalişti tineri locali, dar şi aduşi din alte zone din ţară, unul dintre ei fiind şi internaţional de juniori, Chiriac.

În ceea ce-o priveşte pe Petrolul, semnele de dinaintea derbiului local sunt foarte bune, fiind recuperaţi pe deplin şi, implicit, declaraţi “bun de joc” ambii fundaşi centrali titulari, Prunescu şi Frîncu. În urma revenirii celui dintâi, faţă de lotul de 18 ales pentru întâlnirea de la CS Mioveni 2, a sărit din schemă atacantul Vintilă. Tot afară din lot mai sunt portarul Botezan şi jucătorii de câmp Păun, Ţicu şi Dumitru, toţi ca urmare a unei decizii tehnice. În schimb, absent şi el la derbiul local, Dragoş Gheorghe continuă să fie accidentat.

Speranţele din tabăra petrolistă “merg” în direcţia unui succes, care ar asigura, matematic, iernarea pe prima poziţăie a podiumului. Cum AFCM Alexandria a câştigat, în această a 12-a etapă, cu scorul de 4-0, partida de acasă cu mai sus-amintita  CS Mioveni 2, reducând, cel puţin pentru o zi, ecartul “galben-albaştrilor” la o singură lungime, victoria este absolut obligatorie, în aceeaşi rundă, pentru cei din urmă. Ce va fi, apoi, la final de tur, vom afla vinerea viitoare, în jurul orei 15.50, atunci când se va trage cortina peste turul de campionat, ploieştenii jucând la Popeşti-Leordeni, cu mai modesta formaţie locală.

Cum derbiul a fost programjat sâmbătă, în nocturnă, la o oră accesibilă, iar gradele din termometre se anunţă a fi în creştere, chiar că nu mai există niciun motiv ca arena să nu fie mai plină decât de obicei, mai ales, repet, fiind vorba despre ultima reprezentaţie de acasă a “lupilor” din 2017. Liderul merită cu saiguranţă câteva mii bune în plus faţă de altădată!

Foto: www.fcpetrolul.ro