În minutul 6 al meciului dintre Atletic Bradu şi AFCM Alexandria, din etapa a XI-a a campionatului Seriei a III-a din al treilea eşalon de fotbal, cea din urmă trupă - detronată din poziţia de lider de către găzari, după runda trecută, şi rămasă la 2 puncte în urmă - a deschis scorul, prin Sârbu. La Mioveni, în acelaşi minut, “lupii” erau la egalitate cu echipa a doua a unei grupări de eşalon secund, situaţie în care cele două contracandidate autorizate la promovare, Petrolul şi Alexandria, erau din nou egale ca număr de puncte. Peste aproape o jumătate de ceas însă, dinspre judeţul Argeş au început să curgă veştile bune pentru ploieşteni: în minutul 30, Arnăutu a reluat sus, în plasă, cu capul, o minge centrată de Saim Tudor, cel care, fiind nemarcat, a avut timp să-şi potrivească balonul pentru a i-l pune, apoi, pe frunte golgheterului “galben-albaştrilor”, iar peste 120 de secunde, Bradu egala la 1, prin Alexandru Preda! În acel moment, Petrolul se distanţa la 4 puncte de fostul lider!

La reluare, petroliştii au căutat golul în continuare şi l-au mai găsit de două ori, prin acelaşi jucător, Nini Popescu, din nou un fel de “one man show”, reuşitele sale dintr-un interval de numai 5 minute (55-60) fiind pur şi simplu de generic TV! Prima oară, a aruncat mingea peste zid, la o lovitură liberă de la 25 de metri, punând-o cu mâna parcă în colţul din stânga, iar a doua - şut puternic în diagonală, peste portar, aproape din colţul drept al careului mare al gazdelor, în sensul de atac al ploieştenilor! La Bradu, şi în minutul 50, şi în minutul 60, scorul era tot 1-1, “lupii” punctând astfel şi la golaveraj, 23-6 faţă de 23-7! Tot la fel a fost şi după ultimul fluier al centralilor Ionuţ Constantinescu, la Mioveni, şi Lucian Adrian Ţiţii, la Bradu. Adică, 3-0 pentru Petrolul şi, respectiv, 1-1, în celălalt duel din Argeş. Prilej, deci, pentru a se putea da frâu liber imaginaţiei că Petrolul ar fi luat deja avans aproape decisiv în privinţa promovării. Chiar dacă, vechi clişeu, mai e mult până la finele campionatului. Dar, cu AFCM Alexandria la 4 puncte în spate şi cu Voinţa Măgurele chiar la 7, într-o serie destul de modestă valoric, este dificil de crezut că o echipă ca Petrolul mai poate fi încurcată de către vreo adversară. Mai ales că se aude că, în iarnă, se trece la alcătuirea lotului pentru... Liga a II-a!

CS Mioveni 2: Preda (cpt) - Lazăr, Boşneag, Bălan, Alexe (78, Tărâţă) - Mincă (56, Luca), Mierlea, Comănescu, Fulga (66, Marinescu) - Mormolea - Arsenică (56, Ivan). Antrenor: Marius Stoica.

Petrolul: Bolboaşă - Catană (46, Puchea), Antoche, Frâncu (34, Popescu), Velisar - Claudiu Tudor (cpt; 78, Vintilă), Chindriş - Olaru, Ciocâlteu, Saim Tudor - Arnăutu (78, Stănescu). Antrenor: Octavian Grigore.

Arbitri: Ionuţ Constantinescu - Florin Alexandru Vişan (ambii din Galaţi) şi Florin Iftode (Târgu Bujor).

Observatori: Victor Radu, pentru joc, şi Petre Radu, pentru arbitraj (ambii din Bucureşti).

Cartonaşe galbene: Alexe (53), Mormolea (55).

Penultimul meci al Petrolului din turul de campionat se va desfăşura sâmbătă, 11 noiembrie, în nocturnă, de la ora 19.15, pe arena Ilie Oană, în compania Astrei 2 şi va coincide cu, de fapt, cea din urmă confruntare oficială de pe propriul teren, atât din prima jumătate a întrecerilor, cât şi din anul 2017.

Foto: www.fcpetrolul.ro