Deşi, de regulă, echipa secundă a clubului din Liga a II-a, CS Mioveni, combatantă cu un eşalon mai jos, evoluează acasă pe un teren din incinta unui liceu, cel din Colibaşi, vizita în oraş a liderului ierarhiei Seriei a III-a din al treilea eşalon, FC Petrolul Ploieşti, a creat emulaţie (şi)  în rândul… oficialilor clubului “galben-verzilor”. Astfel încât, deşi la mai puţin de 24 de ore după jocul “satelitului” cu trupa ploieşteană se va desfăşura şi disputa dintre CS Mioveni şi Metaloglobus Bucureşti, adică sâmbătă, 4 noiembrie 2017, de la ora 11.00, oficialii argeşeni le-au făcut o concesie jucătorilor de la echipa a doua şi i-au programat să combată pe aceeaşi arenă centrală, omologată şi pentru primul eşalon.

Astfel, vineri, 3 noiembrie, de la 14.00, ora oficială a acestei luni, pe gazonul pe care au evoluat, în anii trecuţi, în campionatul Ligii 1 sau în Cupa României, şi grupări cu ştaif, Petrolul va oferi replica ocupantei penultimului loc din clasamentul la zi al Seriei a III-a, având un bilanţ modest, doar 6 puncte şi un golaveraj negativ nu glumă! În situaţia în care Roberto Ayza şi coechipierii lui, cei care i-au eliminat pe “lupi”, la Ploieşti, din “16”-imile competiţiei KO, dar numai la limită, ulterior executării loviturilor de departajare, au meci a doua zi, aşa cum scriam mai sus, e clar că antrenorul Gheorghe Mihali nu va detaşa niciun jucător important de la prima echipă la cea de-a doua. Implicit, liderul este marele favorit al meciului din antepenultima etapă a turului.

În lotul petroliştilor s-a operat o singură modificare faţă de precedenta partidă din campionat, de acasă, cu Atletic Bradu. Astfel, a fost lăsat în afara lotului, din nou, ca şi la Saelele, dar şi în Cupa României, Georgian Păun, fotbalist de profil ofensiv, şi a revenit fundaşul central Gabriel Frâncu. Cel care a reluat de curând antrenamentele normale, după ce suferise o contractură musculară la meciul cu... CS Mioveni, din competiţia KO, el absentând în runda trecută. Cum Claudiu Tudor şi colegii de echipă ai săi au, acum, un ecart de două lungimi faţă de fostul lider, AFCM Alexandria, care va evolua la Bradu, în această a XI-a etapă, este clar că Petrolul merge la Mioveni cu un singur ţel - victoria. Implicit, şi menţinerea distanţei sau, în caz că le va fi favorabilă indirecta din Argeş, desprinderea cvasi-decisivă faţă de urmăritoarea din Teleorman. În mod normal, “lupii”  nu au cum să nu-şi dovedească superioritatea, ei abordând profesionist partida cu CS Mioveni 2, deplasându-se cu o zi înainte de joc la Piteşti şi beneficiind, cum aminteam, de avantajul de a juca pe un stadion fost de Liga 1. Acolo unde şi suporterii “galben-albaştrilor” se vor simţí cu mult mai bine decât într-o… curte de şcoală!


Foto: www.fcpetrolul.ro