Performanţa Simonei Halep, de a încheia anul 2017 pe primul loc în lume, nu rămâne nerăsplătită de WTA, ba din contră.

Graţie faptului că termină prima în lume şi pentru că a participat la toate turneele Premier Mandatory şi la 4 din cele 5 turnee Premier 5, va primi un bonus de 900.000 de dolari din partea WTA. Dacă ar fi participat şi la Dubai, suma ar mai fi crescut cu încă 100.000 de dolari şi Simona ar fi pus, în total, în cont un milion de dolari, doar ca bonus. Anul acesta ea a câştigat 4,371,227 de dolari şi în total a ajuns la suma de 19,832,015 de dolari câştigaţi din tenis.

Clasificarea turneelor WTA

Grand Slam: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open

Turnee  Premier Mandatory: Indian Wells, Miami, Madrid şi Beijing

Turnee Premier 5: Dubai, Roma, Cincinnati, Toronto/Montreal şi Wuhan

Simona a câştigat în 2017 un singur turneu, pe cel de la Madrid

În plus, Simona Halep va primi din partea WTA şi un trofeu special.

La fel ca şi cele 24 de predecesoarele sale, constănţeanca de 26 de ani  va primi o minge de tenis înstelată din argint, care reprezintă universul acestui sport.

Fiecare ocupantă a locului 1 din trecut şi prezent e reprezentată pe acest trofeu printr-un diamant pe cer. Numele jucătoarei este gravat pe partea de jos a trofeului.

Trofeul cântăreşte 7,6 kilograme şi are o înălţime de 76 de centimetri. Trofeul a fost realizat în urma unei colaborări între WTA, agenţia elveţiană de branding Highlight Consulting, agenţia de design Ingredient din Londra şi unul dintre cei mai vechi şi mai distinşi producători de trofee din lume, Thomas Fattorini.