Vreme de 45 de minute, primele ale meciului dintre FC Petrolul Ploieşti şi Atletic Bradu, de pe arena Ilie Oană, adică duelul dintre formaţiile de pe locurile 2 şi, respectiv, 4, a părut c[ oaspeţii ar fi jucat marţi în Cupa României, ci nu “lupii”, cei care, de fapt, evoluau la trei zile după 120 de minute de confruntare de “care pe care”, decisă de-abia după executarea loviturilor de departajare! Petroliştii  - supermotivaţi la auzul rezultatului din derbiul teleormănean al Seriei a III-a, AFCM Alexandria-Voinţa Turnu Măgurele 1-1 - au apăsat, din start, până la blană, acceleraţia şi au deschis scorul încă din secunda 12, odată cu reuşita devenită deja “specialitatea casei” la Arnăutu: reluare în poarta goală, din careul mare, de data aceasta din centrarea tânărului cocechipier Saim Tudor. După încă 21 de minute,  “lupii” deciseseră deja soarta meciului, Ciocâlteu punctând superb în vinclul drept, la assistul lui Arnăutu, din minutul 19, iar Claudiu Tudor (22) a transformat cu fentă penaltiul obţinut de Nini Popescu, trântit în “16 metri” de Enache, cel care avea să primească atunci unicul cartonaş hgalben al întâlnirii! Dar Bradu nu a depus armele şi a sperat să reintre în joc odată cu golul lui Preda, care s-a cam distrat în suprafaţa de pedeapsă cu Chindriş şi Velisar, înscriind apoi în colţul din dreapta al porţii lui Bolboaşă. Nu s-a terminat însă repriza cu rezultatul fixat de argeşeni în minutul 24, pentru că “argintul viu” Ciocâlteu, care s-a răzbunat vineri pentru seara cenuşie din Cupa României, a mai făcut o fază de generic TV, pasându-i perfect, cu călcâiul, în spate lui Arnăutu pentru - cum altfel? - o reluare în poarta goală, de la 10 metri, uşor lateral dreapta! A fost, deci, 4-1 atunci când s-a mers la vestiare, un scor care ar fi avut o cotă ridicată, dacă ar fi fost oferită de vreo casă de pariuri!

Firesc, la reluare, “galben-albaştrii”, chiar dacă au continuat în acelaşi trend ofensiv, şi-au mai pierdut din luciditate la finalizare, după oboseala acumulată marţi. Chiar şi nou-intraţii - câte două perechi de jucători eminamente de atac - în minutele 58, respectiv 65, nu au reuşit să mai adauge măcar o reuşită la zestrea din prima repriză şi să o depăşească pe Alexandria nu numai la puncte (25 faţă de 23), ci şi la golaveraj, În schimb, în partea a doua a jocului  au prins mai mult curaj băieţii lui Ovidiu Tică, rămaşi în teren după pauză - şi câştigând astfel la capitolul viteză - fără supraponderalul preşedinte-jucător-căpitan, Cristinel Soare. A fost, ca număr de ocazii foarte mari, printre care şi o bară laterală a lui Jenaru, mitanul Atleticului, argeşeanul dintre buturile Petrolului, Bolboaşă, având multe emoţii. Din fericire petnru el a fost învins târziu, mai exact în minutul 83, atunci când cele mai bun om al oapseţilor, Golban, a găsit în sfârşit culoarul pentru un şut în plasă, din afara careului. Şi s-a terminat 4-2, după o repriză adjudecată de cei din Bradu cu 1-0! Prea puţin pentru a cincea remiză a argeşenilor, suficient pentru găzari să sară, în clasament, peste Alexandria şi să devină astfel lideri! Urmează episodul 2 al confruntării cu Mioveniul, vineri, 4 noiembrie 2017, ora 14.00, venind rândul duelului cu “satelitul”, pe arena de la Colibaşi.

FC Petrolul: Bolboaşă - Catană, Olaru, Antoche, Velisar - Cl. Tudor (cpt; 58, Stănescu), Chindriş - Saim Tudor (58, Lambru), Popescu (65, Niţescu), Ciocâlteu - Arnăutu (65, Păun). Antrenor: Octavian Grigore.

Atletic:  Burci - Achim, Enache, Şerban (86, Zăinescu), Marin - Golban - Preda, Piscanu, Jenaru (69, Marcu) - Soare (cpt; 46, Traşcă) - Tănăsescu (81, Simion). Antrenor: Ovidiu Tică.

Arbitri: Cristian Moldoveanu - Peter Joszef şi Roberto Ciuraru (toţi din Sfântu Gheorghe).

Observatori: Vasile Blagoe (Drobeta-Turnu Severin), pentru joc, şi Lucian Măiereanu (Braşov), pentru arbitraj.

Cartonaş galben: Enache (22).

Înainte de primul fluier al centralului Moldoveanu, pe gazon a avut loc un schimb simbolic de mingi, marele fost internaţional Cătălin Burlacu oferindu-i o una de baschet lui Cristi Vlad, preşedintele executiv al Petrolului, care i-a întors gestul, dându-i cadou un balon de fotbal. Episodul s-a dorit ai fi o promovare a meciului de sâmbătă, de la ora 15.00, din sala Olimpia, dintre noua echipă de baschet a CSM Ploieşti şi “satelitul” formaţiei BC Mureş Târgu Mureş.

Foto: www.sportpictures.eu