Petrolul a început în forţă meciul din “16”-imile Cupei României, de parcă pe gazonul arenei Ilie Oană era o altă echipă decât aceea ce se chinuia să atace în campionatul Ligii a III-a. Acum, ataca cu o dezinvoltură demnă de o cauză mai bună. E drept că la această explozie ofensivă contribuia şi... CS Mioveni, care îl confirma astfel pe Sergiu Arnăutu, cel care declarase, cu o zi înainte de meci, la conferinţăa de presă, că în Liga a II-a se joacă mai deschis, fiind un alt fel de fotbal precum în al treilea eşalon!

Dacă la acest registru de atac s-ar fi asezonat şi fanalizarea acţiunilor frumoase, totul ar fi fost roz. Nu a fost decât un gri, pentru că Alex Ciocâlteu s-a întrecut în ratări, una mai mare decât alta, iar “foarfeca”  de senzaţie a lui Claudiu Tudor fusese deturnată din drumul ei firesc spre plasă de către inspiratul înger păzitor al buturilor argeşenilor, Flavius Croitoru. Iar cum George Pirtea, unul dintre jucătorii “U 21” ai Mioveniului, a reuşit să şi centreze perfect, la a treia fază în care trecuse uşor de mai tânărul Mihai Velisar, iar veteranul Cosmin Năstăsie trimisese cu capul, atunci, sub bară, din careul mic, la vestiare s-a plecat cu un nedrept 1-0 în favoarea oaspeţilor!

Nici în mitanul secund nu s-a prea schimbat scenariul, petroliştii alergând după egalare. Nu a reuşit-o Arnăutu, lui Răzvan Catană i s-a anulat un gol, la limită, pentru un ofsaid reactivat, ulterior şutului junelui Saim Tudor, respins de Croitoru. “Puştiului” râmnicean  a doua oară i-a ieşit la fix, centarea lui din stânga, după o angajare lobată a lui Nini Popescu, venindu-i pe fruntea lui Adrian Vintilă, al cărui cap, din 2 metri , a trimis balonul în transversală, de acolo deviindu-i în... braţul aflat lângă corp şi mai departe în poarta goală! Cu doar două minute înainte de fluierul final al centralului Lucian Rusandu, din cele patru dictate de acesta, Petrolul reuşise să împingă meciul în prelungiri: 1-1. Aproape în ceasul al 12-lea!

În extra-time, nu s-a mai marcat, deşi fiecare dintre combatante a avut ocazii mari de a decide confruntarea, cea mai mare fiind, f[r[ discuíe, cea a lui Cosmin Lambru din minutul 117, juniorul intrat pe teren abia în minutul 100 dovedindu-se, de fapt, exact ce trebuia, adică un suflu proaspăt în atac! Mai întâi, din plonjon, din careul mic, marcat strâns de către un adversar, a trimis de puţin pe lângă (111), iar apoi, a trăsnit transversala, din întoarcere, de la 17 metri, în urma unui şut senzaţional cu stângul. Mingea a sărit în teren, s-au năpustit întra-acolo Roland Stănescu şi Vintilă, atacaţi de Alexandru Ichim, balonul ieşind însă afară trimis de autorul egalării! Nu a fost să fie şi cele 30 de minute de prelungiri s-au terminat ca şi primele 90: 1-1, după 0-1, la finele primei reprize.

La loviturile de departajare, executate la poarta dinspre Peluza 1, Claudiu Tudor a dat semnalul transformărilor. Năstăsie l-a imitat. Apoi, Ciocâlteu a deschis calea... ratărilor, şutând tare, sus, în bara orizontală! Iar Costinel Gugu s-a crezut... şmecher, cu o “scăriţă” care, dacă nu ar fi fost o plasă în spatele porţii, ar fi trimis mingea în înaltul peluzei! Nini Popescu a readus transformările la normal, ca şi Ciprian Negoiţă, de altfel. Şi-a urmat crudul, mult prea crudul Velisar, cu un şut telefonat direct pe plonjonul spre stânga al lui Croritoru. Imediat, Eduard Stoica a profitat, iar Stănescu degeaba a mai egalat la 4, pentru că un alt Eduard, Neacşu, un jucător de 20 de ani, a avut sânge rece şi a decis calificarea în optimi a echipie sale: 5-4 petnru CS Mioveni! Nu s-a prea înţeles de ce Ciocâlteu (cu mari ratări, în timpul jocului, başca două opriri ale meciului, pentru depăşirea momenteloer cu crampe musculare) şi Velisar (depăşit aproape non-stop de Pirtea, pe partea sa) au fost aleşi între primii cinci excutanţi, de către banca Petrolului! Cel puţin pentru fundaşul stânga al “lupilor” presiunea a fost una de nesurmontat!

Dar una peste alta, Petrolul a jucat bine, lipsind - ghinion! - doar victoria. Importantă, acum, este recuperarea fizică pe “repede înainte”, fiind doar două zile cu antrenamente până la meciul oficial de vineri, din campionat, cu Atletic Bradu, o altă echipă argeşeană. Un meci în care, mai mult ca sigur, vor lipsi cei doi fundaşi centrali titulari, Jean Prunescu şi Gabriel Frâncu, ambii înlocuiţi pentru accidentări de natură musculară. Din fericire, după o partidă buă făcută, în pereche, ca mijlocaşi cenhtrali, Alberto Olaru şi Marius Chindriş, cu un plus pentru cel din urmă, au fost şi mai buni în axul central al defensivei, subsituindu-i perfect pe Prunescu şi Frâncu! De altfel, ca junior A, Olaru a jucat tocmai pe acest post de fundaş central. E drept, vineri va reveni în primul “11” şi suspendatul Paul Antoche.

FC Petrolul: Bolboaşă - Catană, Prunescu (51, Stănescu), Frâncu (71, Ad. Vintilă), Velisar - Olaru, Chindriş - Ciocâlteu, Claudiu Tudor (cpt), Saim Tudor (100, Lambru) - Arnăutu (64 - N. Popescu). Antrenor: Octavian Grigore.

CS Mioveni: Croitoru - Tirică, Gugu, Ichim, Stoica - Negoiţă - Pirtea (101, Neacşu), Florescu (62, Traşcu), Andor (70, Neagoe), Ayza (cpt; 81, Rădescu) - Năstăsie. Antrenor: Gheorghe Mihali.

Arbitri: Lucian Rusandu - Cosmin Vătămanu şi Alexandru Midvichi (ambii din Bucureşti).

Observatori: Adrian Matei (Bucureşti), pentru joc, şi Florin Hâncu (Braşov), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Ayza (44), Catană (75), Neagoe (76 şi 96), Croitoru (79), Gugu (98), Ad. Vintilă (105), Negoiţă (116).

Cartonaş roşu: Neagoe (96).



Foto: www.fcpetrolul.ro