Simona Halep a învins-o pe Caroline Garcia dar se află pe locul doi în grupă, după disputarea meciurilor din prima fază a competiţiei.

Asta deoarece, Caroline Wozniacki a obţinut o victorie mai clară împotriva Elinei Svitolina. După primele meciuri Halep - Garcia 6-4, 6-2 şi Wozniacki - Svitolina 6-2, 6-0, miercuri se întâlnesc învingătoarele şi învinsele. Astfel, de la ora 14.30 Simona Halep va juca împotriva Carolinei Wozniacki, iar de la ora 16.00

Elina Svitolina o va întâlni pe Caroline Garcia.

Simona poate obţine chiar mâine biletele pentru semifinale, de pe primul loc, dacă o bate pe Wozniacki, iar Garcia o învinge pe Svitolina. Simona ar face patru puncte, Wozniacki şi Garcia ar avea două, iar Svitolina zero.

Întrucât, Halep ar avea victorii directe cu Garcia (confirmată) şi Wozniacki n-ar mai conta o eventuală înfrîngere în faţa Svitolinei. Halep se poate califica în semifinale, dar nu se ştie de pe ce loc, şi în cazul în care câştigă cu 2-0 la seturi în faţa lui Wozniacki, iar Svitolina se impune în trei seturi împotriva lui Garcia. În cazul acestui scenariu, câştigătoarea grupei va fi decisă în urma rezultatelor din ultima etapă (Halep - Svitolina şi Wozniacki - Garcia).

Există şi varianta ca Halep să piardă cu Wozniacki şi astfel calificarea în semifinale să se decidă în ultima etapă.