Marţi, 24 octombrie 2017, în chiar ziua meciului din “16”-imile Cupei României al echipei FC Petrolul cu divizionara secundă CS Mioveni, mijlocaşul de creaţie fost şi golgheter în sezonul trecut al „lupilor”, Georgian Păun, va împlini vârsta de 32 de ani. De regulă, la aniversări, fotbaliştilor li se face câte un cadou. Dacă nu e vorba despre un căpitan obişnuit al unei formaţii, de exemplu, sărbătoritul zilei primeşte în dar de la antrenor banderola. Însă, Păun va avea parte de un alt “ cadou”: a fost lăsat, pentru a doua oară consecutiv, afară din lotul de 18, după duelul de la Saelele, şi acum, la partida din competiţia KO! Atunci când - a declarat - şi-ar fi vrut să marcheze şi să dedice reuşita suporterilor care sunt mereu alături de el! Ciudat mod de a trata un jucător care a ajutat Petrolul în campionatul trecut, şi drept mulţumire pentru suportul, material şi moral, primit din partea suporterilor şi a conducerii!

Trecând la disputa de marţi, care va debuta la ora 18.00, pe arena Ilie Oană, din păcate, de data aceasta, vremea nu mai ţine nici cu fotbalul, nici cu iubitorii acestuia, gradele din termomentru scăzând la jumătate, iar ploile s-au instalat deja în toată ţara. Cum gazonul de pe “Ilie Oană” este unul foarte bun, cu siguranţă că nu vor fi probleme la confruntarea de “care pe care” cu trupa antrenată Gheorghe Mihali, fost coleg cu Hagi, Gică Popescu & Co. în aşa-intitulata Generaţie de Aur. Mai dificil ar putea fi vineri, 27 octombrie, de la 18.45, atunci când va debuta mult mai importantul joc cu Atletic Bradu, din campionatul Ligii a III-a, promovarea fiind obiectitvul primordial al petroliştilor în acest sezon.

Altfel, cum Antoche a fost eliminat pe parcursul reprizei secunde a întâlnirii de la Saelele, cu Voinţa Turnu Măgurele, pentru cumul de cartonaşe galbene, în locul ar fi trebuit să fi fost ales un fotbalist senior, de profil sa zicem cât de cât apropiat. Ar fi fost trei soluţii: Păun, Gheorghe sau Puchea. Dacă ultimii doi acuză însă probleme medicale, singurul care putea fi luat în calcul era cel dintâi. Numai că, deşi este vorba despre un meci de “totul sau nimic”, a fost preferat un puşti de 16 ani, Valentin Ţicu!!! Asta în condiţiile în care, în Cupa României, dacă se combate cu o formaţie de eşalon superior, se va juca după regulile acelei întreceri, în ceea ce priveşte jucătorii tineri impuşi de regulament a fi folosiţi tot meciul. La Liga a II-a, competiţie în care combate CS Mioveni, există obligativitatea de a evolua, la o grupare, doi fotbalişti “sub 19 ani”. Deci, cu unul mai puţin decât la eşalonul imediat inferior. Implicit, echipa de L3 câştigă astfel un senior. Şi totuşi, repet, a fost preferat un “copil”, care nici măcar nu a debutat în… L4,  unui fotbalist cu experienţă competiţională şi pe prima scenă!!! Astfel, Petrolul va combate cu Mioveniul cu acelaşi lot câştigator de la Saelele, minus - cum scriam mai sus – Antoche, dar cu Ţicu. Să vedem ce va fi…


Foto: Cristi STAVRI