Credeţi în superstiţii? Dacă nu, ar trebui să ştiţi că superstiţiile sunt în vogă în lumea tenisului! Cei mai cunoscuţi jucători le folosesc atât înaintea, cât şi în timpul meciurilor, crezând că în acest fel vor atrage norocul de partea lor, scrie ProSport.

Simona Halep nu intră pe teren cu piciorul stâng şi nu vorbeşte cu fratele ei în timpul turneelor

Simona Halep a dezvăluit abia după ce a devenit lider mondial că este o persoană superstiţioasă! Sportiva din Constanţa respectă mai multe reguli care pot părea bizare: "Nu intru pe teren cu piciorul stâng, ci numai cu dreptul, nu port talismane şi nu vorbesc cu fratele meu niciodată! Pe toată durata turneului, nu îi dau telefon şi nu îi răspund niciodată! Doar cu mama sau cu tata iau legătura, însă şi în cazul lor, le scriu mesaje scurte. Aşa cred eu că o să-mi iasă bine jocurile! E hotărârea mea", a spus Simona într-un interviu la TVR.

La fel ca Simona Halep se izolează faţă de membrii familiei şi Kei Nishikori! Japonezul refuză dialogul cu părinţii săi atunci când se află la competiţii, crezând că aceştia îi aduc ghinion.

Maria Şarapova nu calcă pe liniile terenului

Serena Williams şi Maria Şarapova sunt cele mai faimoase campioane aflate în activitate, dar cele două sunt recunoscute şi pentru superstiţiile pe care le au. Pe lângă faptul că îşi aşază staff-ul în acelaşi loc al arenei de fiecare dată, Serena nu îşi schimbă şosetele după un meci câştigat. În schimb, Maria nu calcă niciodată pe liniile terenului, cu excepţia momentelor în care mingea se află în joc.

Rafael Nadal e campionul superstiţiilor

Dacă vorbim de superstiţii, Rafael Nadal este regele absolut! Spaniolul face o mulţime de ritualuri, o parte dintre ele fiind de fapt ticuri

Obsesia lui Federer pentru cifra 8

Chiar dacă nu pot concura cu Nadal la acest capitol, Djokovic şi Federer se află şi ei în galeria superstiţioşilor din tenis. Novak îşi aduce cu el la turnee un căţel din rasa Poodle, pe nume Pierre. De partea cealaltă, Roger este pasionat de numerologie, maestrul elveţian dezvoltând o pasiune pentru cifra 8. Atunci când are meci, Federer îşi ia la el 8 prosoape, 8 sticle de apă şi 8 rachete în termobag

Poate că cea mai amuzantă superstiţie îi aparţine fostului lider mondial Andre Agassi, cel care nu a purtat lenjerie intimă pe durata partidelor de tenis până la finalul carierei. Andre a realizat că această metodă îi aduce noroc atunci când, după ce şi-a uitat lenjeria intimă la hotel, a câştigat fără emoţii un meci important la Roland Garros.