Mircea Lucescu (72 de ani) nu a scăpat de sancţiune din partea FIFA, ca urmare a gestului pe care l-a făcut la finalul partidei dintre Ucraina şi Turcia, scor 2-0, din preliminariile Cupei Mondiale din Rusia 2018.

Comisia de Disciplină a forului mondial a decis ca Mircea Lucescu să fie suspendat o etapă, astfel că tehnicianul român va privi din tribună meciul cu Islanda, de acasă, care se va juca vineri, 6 octombrie, de la ora 21:45
Astfel, ”Il Luce” va reveni pe banca reprezentativei din Ţara Semilunei la ultima partidă a preliminariilor, cea cu Finlanda, din deplasare, programată la data de 9 octombrie.

Selecţionerul Turciei a spus că i-a fost greu să îşi monteze jucătorii pentru meciul contra Croaţiei şi să pregătească partida ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

"Aşteptam scuze formale de la UEFA, de la Collina sau de la arbitri, dar încă nu am primit nimic. Deciziile lor ne afectează imaginea şi munca şi e o situaţie gravă. Au trecut două zile şi îmi e greu să îmi motivez jucătorii, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Cred că greşelile arbitrilor sunt intenţionate. Au fost 5 greşeli împotriva unei singure echipe. Ăsta e fotbalul şi de asta îl iubim, dar au fost erori care au influenţat scorul. Fără ele, poate că am fi câştigat cu 1-0. Ucraina a jucat mai bine decât noi, a fost organizată mai bine, sunt de acord, dar există o altă dimensiune pentru aceste lucruri. Acceptăm asta, dar nu vreau să comentez mai mult pe această temă", a spus Mircea Lucescu la conferinţa de presă de după meci.