Activitatea SC FC Braşov SA, societatea care administra clubul de sub Tâmpa, s-a încheiat oficial miercuri, 27 septembrie, după decizia definitivă a Tribunalului Braşov, care a pronunţat falimentul entităţii.

Clubul a fost înfiinţat în 1939, sub numele de Uzinele Astra Braşov, iar, după nouă ani, şi l-a schimbat în Steagul Roşu Braşov, denumire care a rezistat până în 1980, excepţie făcând perioadele în care acesta s-a numit Metalul Steagul Roşu Braşov (1950-1956) şi Energia Steagul Roşu Braşov (1956-1958). Începând cu anii 1980, clubul s-a numit FCM Braşov (Fotbal Club Muncitoresc Braşov), pentru ca, după Revoluţie, să renunţe la acel ”M” şi să se cheme FC Braşov.

În sezonul precedent, ardelenii au evoluat în liga secundă, însă, în vară, deşi nu au retrogradat sportiv, ei nu s-au mai înscris în campionat. Locul clubului a fost luat practic de un altul, AS SR Braşov (Asociaţia Sportivă Steagul Roşu Braşov), creat şi înscris de fani în liga a patra din judeţ.

Un lucru similar s-a întâmplat şi în cazul altor echipe de tradiţie care au dispărut din cauza problemelor financiare şi care au fost reînfiinţate de fani. Este vorba despre Petrolul Ploieşti, Oţelul Galaţi, Farul Constanţa, Universitatea Cluj şi Politehnica Timişoara.