În această după-amiază, la sediul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, a avut loc o primă şedinţă a Comitetului de Coordonare al clubului, a cărui componenţă a fost stabilită prin Hotărârea nr. 243, din 28 iulie 2017, a Consiliului Local al Municipiului Ploieşti. La întâlnire au fost prezenţi patru dintre cei cinci membri numiţi în Consiliul Local – consilierii George Botez, Sanda Drăgulea, Ştefan Dănescu şi Andrei Gheorghe -, cel de-al cincilea, George Pană, demisionând din acest for la începutul lunii august, viceprimarul Cristian Ganea, care are între atribuţii CSM Ploieşti, reprezentanţii Primăriei Ploieşti – Donald Constantin şi Eugen Prună, directorul clubului, Silviu Crîngaşu, şeful serviciului financiar-contabilitate, Luminiţa Albu, şi şeful biroului juridic, Melania Dragomir.

Au fost nouă puncte pe ordinea de zi a şedinţei, începând cu situaţia bazelor aflate în administrarea clubului, „Vega”, „Ilie Oană”, „Complex Hipodrom” şi „Olimpia”, continuând cu situaţia financiară a clubului (deblocarea conturilor, propuneri ce vizează redresarea financiară), planurile legate de activitatea secţiei de baschet, proiectul unui liceu cu program sportiv sau demararea încheierii de contracte de activitate sportivă.

În privinţa unuia dintre subiectele fierbinţi ale ultimelor zile, Bazinul Vega, s-a constatat că eventualele lucrări de la grupurile sanitare nu au figurat în contractul cu firma care a efectuat reparaţiile de la bazin, dispunându-se, totodată, o serie de măsuri: recondiţionare de urgenţă a grupurilor sanitare şi aducerea la îndeplinire a tuturor măsurilor stabilite de DSP Prahova pentru ca bazinul să fie dat în funcţiune în regim de urgenţă; pentru lămurirea situaţiei contractului se va solicita notă explicativă din partea dirigintelui de şantier şi arhitectului care a întocmit caietul de sarcini, iar, în cazul în care există aspecte neelucidate, se vor solicita lămuriri constructorului.

Clubul a luat deja măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate ulterior finalizării lucrărilor de la tavan, dorinţa conducerii fiind ca, în cursul săptămânii viitoare, Bazinul Vega să fie redat sportivilor şi publicului larg.

Referitor la secţia de baschet, s-a discutat pe tema unui posibil parteneriat cu CSU Ploieşti Basketball, opinia generală fiind că orice colaborare se poate face doar în condiţiile în care echipa îşi va desfăşura activitatea pe Certificatul de Identitate Sportivă al CSM Ploieşti. S-a stabilit şi că, în proxima şedinţă a Comitetului de Coordonare, se va discuta şi varianta unui proiect mai amplu ce vizează revigorarea baschetului ploieştean.

Pe tema unui liceu cu profil sportiv, s-a convenit că este un subiect care merită aprofundat, mai ales că există o hotărâre de consiliu local prin care s-a aprobat, la acel moment, constituirea unui Liceu Sportiv pe structura Liceului tehnologic „Ludovic Mrazek”. În perioada următoare, va fi consultat Inspectoratul Şcolar Prahova pentru a se face paşii necesari concretizării acestei idei.

Nu în ultimul rând, a avut loc o discuţie la care au fost invitaţi şi antrenori din cadrul clubului, maestreul emerit Titi Tudor, coordonator al secţiei de box, fosta mare campioană Tamara Costache, coordonator al secţiei de înot, precum şi tehnicieni din cadrul secţiei de handbal, Gheorghe Puia şi Robert Comendant, pe tema noilor contracte de activitate sportivă. S-a stabilit că, atâta timp cât acestea au primit inclusiv girul Consiliului Local Ploieşti, se poate trece la întocmirea lor, cu respectarea procedurilor legale şi, bineînţeles, încadrarea în bugetul fiecărei secţii. În plan organizatoric, s-a stabilit ca Lucian Rădulescu, în prezent coordonator al secţiei de fotbal, să primească atribuţiuni suplimentare pentru o mai bună colaborare a conducerii clubului cu toate secţiile sportive.