Dacă ai fi stat mai rău cu cordul, ar fi trebuit fie să fi plecat de la arena Ilie Oană, vineri seară, dacă te-ai fi aflat acolo, fie să fi închis televizorul sau laptopul, dacă erai acasă sau altundeva. Ca simpatizant al Petrolului, să fi aşteptat pe “Ilie Oană” - într-un meci cu o echipă, Flacăra Moreni, pe care formaţia de suflet o învinsese cu un scor de forfait, în Cupa României, cu nici două săptămâni în urmă -, mai bine de 15 minute să ai parte de prima mare ocazie de gol a favoriţilor, şut al lui Ciocâlteu în Curchi, de la 15 metri, după o pasă de manual a lui Arnăutu, era clar că trebuia să fi stat bine cu... pitpalacul! Ba chiar, ulterior, bine de tot! Îţi trebuia sânge rece din belşug să treci cu mult calm peste eroarea junelui portar Botezan - mare greşeală a-l debuta în acest meci! - la golul dat de Laurenţiu Plăcintă, tocmai de la... Moreni. Iar apoi, să stai cu inima la gât vreme de aproape 50 de minute până ce “ai tăi” a dat Domnul de-au egalat, deşi adversarii mai erau doar nouă pe teren! Să ajungi să-ţi răstoarne scorul de pe tabelă doi “copii”, Velisar (79) şi Şaim-Alexandru (85), ar fi fost motiv de mare laudă la vreo finală de... Liga Elitelor, mai degrabă. Băftosul proverbial Arnăutu a punctat abia în prelungiri pentru revenirea tensiunii la 12 cu 7, fiind acolo unde Curchi a respins mingea, aşa cum se aflase şi fundaşul stânga al Petrolului la egalare.

Finalul de joc a fost “apotoetic”, la ultima fază, cea din minutul 90+5, 7 jucători de câmp morenari, între timp a mai fost eliminat încă unul, pe lângă cei doi, iniţial, au fost mai rapizi şi mai dibaci decât 10 omologi din tabăra Petrolului, plus un portar al acestora, reducând incredibil scorul la 3-2, după acel 0-1 de la pauză! Un meci cu de toate, parcă prea multe însă pentru, repet, cardiaci!

De unde s-a ajuns la acest talmeş-balmeş? Mai, întâi, o scriu încă o dată, de la greşeala de a-l apăsa pe un portar de 19 ani, debutant, cu presiunea unui joc-revanşă pentru Flacăra Moreni. Apoi, prin forţarea la infinit a unor jucători care nu sunt în cea mai bună formă şi ignorarea cu obstinaţie a altora. A insista cu acest 1-4-2-3-1 e o formă deja de conservatorism, neexistând jucătorii pliaţi perfect pe acest modul. Greşeala crudului apărător al buturilor a condus la irosirea unei înlocuiri, dar a venit, din fericire, şi cu ceva bun, în sensul că Bolboaşă a dat mai multă încredere colegilor, rispind emoţiile măcar până în... ceasul al 12-lea, iar Şaim a punctat splendid pentru 2-1, după un stop pe piept, într-o poziţie incomodă, şi o reluare din cădere aproape de vinclul stâng, în urma centrării unui alt junior, Olaru. Accidentarea la genunchi a lui lambru a condus la înlocuirea imediat la reluare, iar Nini Popescu a fost ultima rezevră utilizată, fiind introdus în joc în minutul 55! Bine că nu s-a mai accidentat vreun petrolist până la final!

Inimaginabil a fost altceva. În toată repriza secundă, în spaţiul tehnic al Petrolului, s-a lăsat impresia că preparatorul fizic, profesorul de fitness Marius Haită, este... antrenorul principal, iar Octavian Grigore ar fi fost... secundul lui!!! Haită a fost văzut, tot timpul, în picioare, acolo, arătând celor din teren, cu degetele, ce aşezare să aleagă şi câţi fotbalişti să aibă fiecare compartimen! Plus a-i motiva non-stop! Sfaturile le-a primit, din spate, parcă la ureche, de la... şeful lui de colectiv tehnic! Ba chiar, de lângă bancă, nerefăcutul căpitan Cluadiu Tudor era mai activ decât Grigore, în a-şi conduce şi stimula psihic coechipierii din iarbă! Aşa ceva...

Petrolul: Botezan (39, Bolboaşă) - Catană, Prunescu (cpt), Frâncu (55, Popescu), Velisar - Chindriş, Antoche - Lambru (46, Olaru), Puchea (39, Şaim-Alexandru), Ciocâlteu - Arnăutu. Antrenor: Octavian Grigore.

Flacăra: Curchi - Negrea, Oprea, Matei, Pălimăriu (57, Timofte) - L. Plăcintă (cpt), M. Plăcintă - Ţânţaru, Tocan, Cernea - Neguţ. Antrenor: Gabriel Paraschiv.

Arbitri: Valentin Porumbel (Olteniţa) - Şerban State (Curtea de Argeş) şi Costinel Pompiliu Barbu (Craiova).

Observatori: Aurel Ionescu (pentru joc) şi Petre Radu (pentru arbitraj), ambii din Bucureşti.

Cartonaşe galbene: Tocan (7 şi 88), Neguţ (34 şi 55), Matei (36 şi 48), Antoche (48), Oprea (50), Curchi (65), L. Plăcintă (68), Negrea (83).

Cartonaşe roşii: Matei (48), Neguţ (55), Tocan (88).


Foto: FC Petrolul Facebook Official