Aproape un sfert de oră, primul din partida de pe arena Ilie Oană dintre FC Petrolul Ploieşti şi Flacăra Moreni, din faza a treia a Cupei României, cele două combatante doar şi-au “luat măsura”, fazele calde de poartă lipsind de ambele părţi. Cea dintâi oportunitate de a marca a avut-o junele Lambru (minutul 14), al cărui şut în cross, din lateral dreapta, a “teleghidat” balonul puţin pe lângă stâlpul opus al buturilor dâmboviţenilor. Văzând că... “dracul nu-i atât de negru”, mai precis că defensiva grupată a lui Gabi Paraschiv se poate şi clătina, petroliştii au sporit şarjele la buturile adverse, Sârbu scăpând ca prin minune cu faţa curată, în unele situaţii clare de gol ale ploieştenilor, Cum au fost ocazia lui Arnăutu, la care Matei a intervenit senzaţional, la sacrificiu, în careul mic, şi şutul lui Ciocâlteu, salvat de acelaşi jucător de pe linia unei porţi părăsite de goal-keeperul Flacării.

Contrar total cursului jocului, oaspeţii combinând bine în câmp, dar când ajungeau la 16 metri de poartă se speriau ca de... balaur, Mihai Plăcintă şi coechipierii săi au primit un cadou nesperat. Căpitanul Prunescu a pasat prea încet către Bolboaşă, prahoveanul Ţânţaru se pregătea să... “înţepe” şi, speriat, portarul Petrolului a repins mingea cu palmele. Doar că se afla în afara careului mare. Lovitură liberă directă, de la 18 metri, din poziţie centrală, şi cartonaş roşu arătat petrolistului au fost consecinţele nefaste! Din fericire, până la urmă, în afară de expulzarea de pe teren a titularului postului de portar al trupei găzarilor, faza cu pricina a rămas fără vreun rezultat concret pe tabelă. Era minutul 35, iar Petrolul trebuia să joace aproape o oră cu un om mai puţin pe teren.

Tavi Grigore a mutat pe loc, ca la carte, scoţându-l pe Arnăutu şi trimiţându-l între buturi pe Marinică, rezerva lui Bolboaşă din acest meci. Ce-ar fi fost să fi debutat într-o astfel de partidă juniorul Botezan, aflat el ca portar de schimb la ultimele două meciuri oficiale! După schimbare, au trebuit să treacă minute bune până ce noul goal-keeper să se sincronizeze perfect cu Prunescu, Frâncu şi Antoche, trecându-se cu bine peste câteva momente de derută. Din fericire, cu două minute înainte de pauză, Lambru s-a întors cu o minge, printr-un dribling de efect, a avansat spre careul mare al “albaştrilor”, a fost blocat, dar mingea a sărit fericit la Ciocâlteu, cel care a ştiut cum să  continue faza. A intrat în suprafaţa de pedeapsă a morenailor şi a şutat perfect la colţul lung, de la 15 metri, puţin lateral stânga. Şi astfel s-a putut pleca la cabine, pentru pauză, cu mai puţine emoţii.

În repriza a doua, deşi morenarii au mai prins ceva curaj şi pe fondul unor inexactităţi din defensiva gazdelor, pe tabelă, în dreptul lor, a rămas acelaşi mare 0. În schimb, din minutul 69, acelaşi Ciocâlteu a risipit şi mai mult din emoţiile calificării, transformând precis un penalti obţinut tot de el, în colţul stâng al careului mare advers, după un atac imprudent al lui Parghel. Cu două minute înainte de finele timpului regulamentar, fostul divizionar A de la FC Braşov şi-a încheiat superbul recital, înscriind senzaţional de la 20 de metri, cu efect, lângă bara din stânga a porţii lui Sârbu, numărul 7 din tabăra Petrolului finalizând o acţiune frumoasă a lui Velisar, urmată de o deviere norocoasă a lui Olaru. Scorul final, 3-0, a arătat pe deplin diferenţa dintre o echipă care duce mingea numai până spre “16 metri” şi se “taie”  şi o alta, care ştie să intre şi acolo unde “frige” sub tălpi, dar ajunge şi la relaxarea depăşirii oricărui necaz! Acum, Petrolul aşteaptă la începutul lunii viitoare, pe “Ilie Oană”, o oaspete de seamă din Liga a II-a, în faza a patra a Cupei României. Să fie vorba despre alta la rând?

Petrolul: Bolboaşă - Catană, Prunescu (cpt), Antoche, Velisar - Chindriş - Lambru (74, Olaru), Puchea (58, Frâncu), Ciocâlteu, Şaim-Alexandru - Arnăutu (36, Marinică). Antrenor: Octavian Grigore.

Flacăra: Sârbu - Mocanu (63, L. Plăcintă), Timotei, Matei, Pălimariu - Parghel, M. Plăcintă (cpt) - Ţânţaru (74, Tocan), Roşciugă (54, M. Ene), Negrea - Neguţ. Antrenor: Gabriel Paraschiv.

Arbitri: Vlad Băban - Ionuţ Melinte şi Cosmin Ciuban (toţi din Iaşi).

Cartonaşe galbene: Neguţ (24), Matei (31), Parghel (40), M. Plăcintă (79).

Cartonaş roşu: Bolboaşă (35).


Foto: FC Petrolul Facebook Official