După două meciuri de campionat mai fără sare şi piper, FC Petrolul a găsit, în sfârşit, calea spre a face şi scor, şi spectacol. Într-un duel, cu FC Aninoasa - echipă dâmboviţeană ce avea să rămână fără vreun punct şi după partida de la Ploieşti -, care s-a dorit a demonstra că acel draw din amicalul de vară, din deplasare, nu a fost decât un simplu accident, Prunescu şi compania şi-au depăşit adversarii la toate capitolele. Abia spre final au mai ieşit din defensivă şi oaspeţii, însă nu numai că nu au reuşit golul de onoare, ci au mai primit unul în prelungirile dictate de centralul piteştean Marius Naidin.

Deja-vu, “lupii” au deschis destul de devreme “balul”, prin obţinerea unei lovituri de pedeapsă de către Şaim-Alexandru, transformată de Arnăutu. Da, la fel ca Roşiorii de Vede, cu Sporting! Doar minutul a fost altul, atunci, 8, acum 17. Tot la fel ca la Roşiori a fost şi primul “11”, implicit şi lista jucătorilor de schimb, Octavian Grigore fiind consecvent de data aceasta. Spre deosebire de confrunatrea de sâmbătă, din Teleorman, Petrolul s-a desprins pe tabelă până la pauză, iar asta exact când a avut nevoie - cu 9 minute înainte de a se merge la vestiare. Însă, nu-i mai puţin adevărat că acel 2-0, stabilit în urma centrării înalte a lui Catană şi a “ciupirii” inteligente a balonului de către Puchea, de la 18 metri, peste înaltul portar al dâmboviţenilor, Prisăceanu, era prea puţin pentru găzari, faţă de aspectul jocului. Unul pe deplin apanajul fotbaliştilor echipaţi în galben şi albastru.

La reluare a continuat asediul buturilor altfel destul de inspiratului portar al Aninoasei, care a împiedicat un scor mult mai mare decât cel care avea să se consemneze la final pe tabele: 4-0. Căpitanul Prunescu, cu banderola pe braţ ;i după a doua absenţă motivată a lui Claudiu Tudor, nerefăcut după probleme la spate, s-a înălţat - “marcă înregistrată”! - la 8 metri, în poziţie centrală, şi a plasat, cu capul, printre Prisăceanu şi Pahonţu, mingea venită din cornerul de pe dreapta al lui Puchea. Era minutul 58 şi scorul începea să mai arate cât de cât din diferenţa de valoare dintre combatantele aflate pe gazon. Cireaşa de pe tort a pus-o juniorul Lambru, în ultimul minut de prelungiri dictat de Naidin (90+3), însă un mare procent din reuşita junelui l-a avut Nini Popescu, autorul unei incursiuni care a “paralizat” apărarea adversă şi al unei pase de manual, dând dovada unui altruism lăudabil. Dar şi “puştiul” din atacul Petrolului a arătat că are sânge rece la finalizare, nu numai inteligenţă în plasament, el reluând sec, sus, în plasă, pentru un 4-0 ceva mai aproape de realitatea jocului. Astfel au apărut şi semnele bune, iar marţi, pe 12 septembrie, la meciul din turul al III-lea al Cupei României, cu Flacăra Moreni, există toate speranţele că pe 4 octombrie va putea fi adusă şi o echipă de Liga a II-a pe arena Ilie Oană, în competiţia KO!

Petrolul: Bolboaşă - Catană (80, Ciocâlteu), Prunescu (cpt), Frâncu (64, N. Popescu), Velisar - Antoche, Chindriş - Lambru, Puchea (73, Păun), Şaim-Alexandru - Arnăutu (78, Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.

FC Aninoasa: Prisăceanu - Marina, Neaga, Pahonţu, Diţă (62, Năstase) - Dinu, Blaş - Călinescu, Maican (cpt; 59, Codroiu), Grigorescu (62, Rusu) - Radu (74, Leotescu). Antrenor: Cristian Bălaşa.

Arbitri: Marius Naidin (Piteşti) - Marian Mihai Ionescu (Suseni, Argeş) şi Lucian Tănase (Piteşti).

Observatori: Victor Radu (pentru joc) şi Mugurel Vădan (pentru arbitraj), ambii din Bucureşti.

Cartonaşe galbene: Neaga (17), Şaim-Alexandru (38).


Foto: FC Petrolul Facebook Official