FC Petrolul Ploieşti a bifat primele două etape din ediţia 2017-2018 a campionatului Seriei a III-a din al treilea eşalon fotbalistic naţional şi are maximum de puncte, şase, după succesul de acasă, scor: 3-1, contra Viitorului Domneşti, şi cel cu 1-0 de la Roşiorii de Vede, în dauna Sportingului. Din acest punct de vedere, “lupii” şi-au mulţumit fanii, Claudiu Tudor şi compania clasându-se printre echipele din fruntea ierarhiei, cu maximum de puncte. Nu la fel s-au declarat poate deja mult prea pretenţioşii suporteri ai “galben-albaştrilor” în privinţa spectacolului de pe teren al favoriţilor. Fapt amendat atât pe arena Ilie Oană, la debutul în competiţie, cât şi, mai ales, în deplasarea din judeţul Teleorman.

Antrenor cu licenţă Pro şi cu experienţă din punct de vedere tehnico-tactic, Octavian Grigore este clar încă în căutarea “11”-lui care nu numai să câştige, să ofere siguranţa rezultatelor pozitive pe termen mai lung, ci şi să încânte ochii simpatizanţilor, prin evoluţie. Totuşi, de exemplu la Roşiori, terenul - tare ca... betonul! – nu a lăsat loc de manevră convenabilă formaţiei mai tehnice, mai valoroasă la urma-urmei. Evident,  FC Petrolul. Mai mult, lui Tavi Grigore i-a lipsit şi “regizorul din iarbă“, primul căpitan rămânând acasă din cauza unei uşoare accidentări. Şi cum el este (cam) singurul din lot care poate ordona jocul şi “picura” astfel “balsam” asupra echipei, absenţa lui şi-a pus amprenta, serios, asupra exprimării generale  găzarilor. Ba chiar, e posibil, şi a rezultatului de pe tabelă. Unul stabilit devreme, în minutul 8, atunci când un junior, Şaim-Alexandru de data aceasta, şi-a ajutat coechiperii. Nu printr-o reuşită, dar obţinerea unei lovituri de pedeapsă este considerată o mare realizare. Şaim a ştiut să joace mingea primită în “16 metri”, uşor lateral stânga, pe care a preluat-o cu umărul şi, apoi, a trimis-o dincolo de portarul titular al gazdelor, cel care nu a mai avut ce face decât să-l faulteze, penaltiul fiind tranformat cu sânge rece de Arnăutu, golgheterul Petrolului după primele două runde, el marcând în ambele câte o dată, celelalte goluri fiind înscrise de Lambru şi, respectiv, Ciocâlteu.

La Roşiorii de Vede, Grigore a mers pe un 1-4-3-3, cu acelaşi Bolboaşă între buturi, cu axul central defensiv modificat, prin folosirea pentru întâia oară în primul “11” a lui Prunescu şi păstrarea banderolei pe care o primise de la Claudiu Tudor, la jocul de la Ploieşti cu Domneştiul, şi a lui Frâncu, partenerul preferat de tandem al bcureşteanului. Pe benzi, în apărare, a mizat tot pe Catană şi Velisar, iar în faţa defensivei  a mers pe cea mai bună formulă din acest sistem de joc - cu Antoche, Puchea şi Chindriş, un trio care a securizat perfect careul mare propriu şi, implicit, buturile lui Bolboaşă. În avanposturi, din nou seniorul Arnăutu, încadrat de doi “U 19”, Lambru - pe dreapta - şi Şaim-Alexandru pe stânga. A fost o formulă de joc care, aşa cum s-a şi observat, nu a făcut spectacol. Başca a ratat atât de mult, încât un scor final fluviu nu i-ar fi mirat nici pe cei mai pătimaşi fani ai Sportingului. Astfel, a existat, la final, percepţia că Petrolul a oferit un “fel de mâncare” bine gătit teoretic, dar căruia s-a uitat a i se pune… sare şi piper. Fără gust, la urma-urmei!

Nici după intrarea în joc, rând pe rând, în repriza secundă, a lui Olaru, Ciocâlteu şi, respectiv, Păun, procentul oportunităţilor de gol irosite nu s-a prea diminuat, cea mai mare fiind ratată de fostul jucător al Dunării Călăraşi, al cărui şut de pe final de meci, din poziţie de “unu la unu” cu goal-keeperul junior intrat imediat la reluare în poarta Sportingului, a fost deviat incredibil în corner de către cel din urmă, deşi petrolistul se afla la maximum 12 metri distanţă de linia porţii!

În concluzie, dacă s-ar fi punctat la... patinaj artistic, Petrolul ar fi primit notă de trecere la impresia tehnică, dar şi una de cvasi-corigenţă la cea artistică. Însă, când se va descoperi un “11” ideal, se va găsi cheia succesului şi în ceea ce priveşte farmecul jocului etalat pe gazon. E nevoie de ceva răbdare, totuşi.



Foto: FC Petrolul Facebook Official