Considerată de specialişti a fi favorita nr.1 a turneului feminin de Grand Slam de la US Open, jucătoarea hispano-venezueleană Garbine Muguruza (locul 1 în clasamentul WTA LIVE), câştigătoare la Wimbledon, a fost invinsă în mod total suprinzător, în optimile de finală, de cehoaica Petra Kvitova (nr. 14 mondial WTA).

Surpriza e cu atât mai mare cu cât Kvitova a făcut o pauză  de mai bine de 6 luni, în urma atacului căreia i-a căzut victimă iarna trecută. Rezultat : Petra Kvitova – Garbine Muguruza 7-6 (3), 6-3.

În setul doi Muguruza a început cu un break şi părea să îşi revină, însă au urmat două break-uri succesive ale cehoaicei, care nu a mai cedat nimic pe serviciul său până a ajuns la 6-3 şi a tranşat, astfel, partida.

În sferturi de finală Petra Kvitova (foto, în stânga) va juca cu finalista de la Wimbledon, Venus Williams, 37 de ani, nr.39 WTA, fostă nr.1 mondial şi de 14 ori câştigătoare a turneelor de Grand Slam, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open, între 1999 şi 2016.

Într-un alt meci din sferturile de finală, la feminin, se vor duela Sloane Stephens, SUA (83 WTA)  – Anastasija Sevastova (16 WTA) din Letonia. Raemintim că majoritatea marilor favorite au fost eliminate de la US Open, unele chiar din primul tur. Astfel, au părăsit competiţia nume de răsunet precum Konta, Kerber, Halep, Sharapova, Muguruza şi altele.