Un fotbalist a fost la un pas de moarte în timp ce juca într-un meci de pregătire. Codruţ Anghel, de la echipa secundă a Concordiei Chiajna, s-a prăbuşit pe terenul de fotbal, după ce s-a ciocnit violent de un fotbalist din formaţia adversă.

Mijlocaşul, în vârstă de 23 de ani, a rămas inconştient pe gazon. Evenimentul a avut loc în urmă cu două săptămâni, însă abia acum Codruţ Anghel a povestit ce i s-a întâmplat. Potrivit declaraţiilor sale, ambulanţa care asista la meci nu avea medic şi nici aparatură necesară pentru a-l putea transporta la spital. Echipajul nu avea nici defibrilator şi nici targă, aşa că a fost scos de pe teren cu o prelată.

Calvarul fotbalistului a continuat, pentru că apoi a fost mutat dintr-o salvare în alta, până când în final a ajuns la spital, în stare extrem de gravă. Anghel era în comă de gradul trei, după ce a stat în stare de inconştienţă în jur de două ore şi jumătate.

Incidentul a reamintit de o altă tragedie petrecută pe terenul de fotbal. Patrick Ekeng, jucător de la Dinamo, a murit cu zile, după ce a fost preluat de pe gazon de o ambulanţă după mai bine de trei minute din momentul în care s-a prăbuşit pe teren. În tot acest timp, nimeni nu i-a făcut masaj cardiac. Ambulanţa care asigura serviciile medicale la meci nu avea însă echipamentul necesar pentru resuscitarea unui pacient aflat în stop cardiac.


SURSA: Antena3