După tragerea la sorţi a tablourilor principale de la US Open, majoritatea publicaţiilor internaţionale s-au concentrat pe mult aşteptatul duel dintre Simona Halep şi Maria Sharapova, din primul tur al turneului.

Simona Halep o va întâlni pe Maria Sharapova într-un meci care promite să fie o întâlnire dramatică în primul tur la US Open. A doua favorită n-a bătut-o pe oponenta sa din Rusia, care a revenit în acţiune după o accidentare”, au scris, în primul rând, cei de la WTA, potrivit Digi Sport.

”Halep - Sharapova deschide o tragere la sorţi neanticipată la feminin”, titrează site-ul oficial al turneului, care apoi continuă: ”De ce sfertul favoritei numărul 2 e cel mai interesent? Pentru că a doua favorită a picat în turul al doilea cu unul dintre cele mai nume din sportul feminin. Simona Halep o va întâlni pe Maria Sharapova, campioana din 2006 şi beneficiara unui wild card în unul dintre cele mai anticipate meciuri din primul tur din istorie”.

”Un meci de primul tur care îţi dă sentimentul unei semifinale, un contrast minunat de stiluri cu o Sharapova înaltă de 1,88 metri, care loveşte puternic şi una dintre cele mai determinate şi mai talentate jucătoare, Simona Halep (1,68 m). Cea mai mare întrebare e legată de starea de sănătate a Sharapovei. E a jucat doar un meci din luna mai, abandonând la Stanford, după victoria cu Jennifer Brady, din primul tur”, mai scrie pe usopen.org.

”Primul meci al Mariei Sharapova în mai mult de un an şi jumătate la un turneu major va fi împotriva favoritei nr. 2 Simona Halep la US Open”, remarcă şi tennis.com.

”Maria Sharapova a picat cu Simona Halep, cap de serie nr. 2, în primul tur la US Open, turneu care va începe luni. Apariţia de la Flushing Meadows va fi prima pentru Sharapova la un turneu major după Australian Open din ianuarie 2016, atunci când a fost testată pozitiv. Ea nu a primit apoi wild card la Open-ul Francez din acest an şi a renunţat la calificările de la Wimbledon din cauza unei accidentări. Sharapova a câştigat toate cele şase meciuri împotriva româncei Halep, care a fost finalistă la Roland Garros, în acest an”, comentează The Guardian.

”US Open 2017 ne-a oferit un adevărat şoc încă din primul tur între Simona Halep şi Maria Sharapova. Tragerea la sorţi a avut câteva surprize pentru capii de serie, mai ales pentru Simopna Halep”, scrie şi pe site-ul francezilor de la L'Equipe.

”Simona ar putea profita de revenirea Sharapovei. Rusoaica s-a întors în luna aprilie, iar de atunci nu a reuşit rezultate importante. Ea a lipsit de la trei dintre ultimele ediţii de la US Open, iar, în 2014, la ultima apariţie, a fost eliminată în optimi”, notează şi cei de la SuperSport.