FC Petrolul Ploieşti debutează în ediţia 2017-2018 a campionatului Ligii a III-a de fotbal, pe propriul teren, arena Ilie Oană, sâmbătă, 26 august, de la ora 20.00, în compania echipei ACS Viitorul Domneşti, vicecampioana trecutului sezon din Seria a II-a a celui de-al treilea eşalon. Acum, Domneştiul a trecut în Seria a III-a şi va veni la Ploieşti cu un lot cu mult schimbat, nu mai puţin de nouă foşti compoenţi ai efectivului din sezonul precedent plecând de la echipa antrenată de Virgil Andronache. Tehnician care, în urmă cu o săptămână, la amicalul cu colega de eşalon şi serie, Voinţa Saelele, câştigat cu 1-0, încă ma testa jucători cu vârsta sub 19 ani, pentru a-i alinia pe teren, la Ploieşti, pe trei dintre ei, aşa cum cere regulamentul impus de FRF. În contextul actual, Viitorul Domneşti porneşte cu şansa a doua pe “Ilie Oană”, plusul de experienţă al “lupilor” trebuind să contribuie, aprioric, la statutul de favorit al Petrolului.

Acordând toată atenţia debutului de campionat, antrenorul principal al trupei găzarilor, Octavian Grigore, a mers, cu o singură excepţie, pe continuitate, optând pentru lotul de 18 folosit la jocul din Cupa României, de marţi, 22 august, încheiat cu scorul de 2-0 în dauna formaţiei ACS Urban Titu, sărindu-l din schemă doar pe Adrian Vintilă. El a fost înlocuit cu una dintre achiziţiile din vara aceasta, fostul prim-divizionar Alexandru Ciocâlteu. În schimb, pentru al doilea meci oficial consecutiv de acasă, din această săptămână, vor urca iar în tribună, surprinzător, Roland Stănescu, Gabriel Frâncu şi Alexandru Vagner, un alt senior cu statut de titular în sezonul trecut, Georgian Păun, fiind accidentat. Nu ar fi de mirare dacă astfel Tavi Grigore nu va face modificări în formula de start de la începutul săptămânii, poate doar Nini Popescu, cel care a înviorat jocul echipei sale după ce-a intrat pe teren în reporiza secundă a disputei cu dâmboviţenii, să îşi faca, eventual, loc în primul “11”.

Comisia Centrală de Arbitri a delegat la Ploieşti, pentru partida dintre Petrolul şi Viitorul Domneşti, o brigade vâlceană, alcătuită din centralul Alin Constantin Olaru, care va fi asistat la cele două linii de Marius Badea şi Ovidiu Dorobanţu, ultimul fiind din comuna Olanu. Ca observator de arbitraj a fost delegat Petrică Burcea, din Giurgiu, iar FRF l-a trimis pe cel de joc - Andrei Simion (Bucureşti).



Foto: FC Petrolul Facebook Official