După o pauză de 20 de ani, România visa la o nouă calificare la un turneu final al Campionatului Mondial. Din păcate, misiunea noului selecţioner Christoph Daum şi a elevilor săi nu a fost deloc uşoară, iar în prezent şansele de a vedea Rusia sunt aproape nule.

Tricolorii fac parte din Grupa E. Aşa a stabilit tragerea la sorţi care a avut loc în Rusia, la Sankt Petersburg, iar pentru calificarea la CM 2018 românii luptă cu Polonia, Danemarca, Muntenegru, Armenia şi Kazahstan.

Conform algoritmului, echipele din Europa au fost împărţite în nouă grupe preliminare şi doar primul loc se califică direct la CM 2018 Rusia.

Există încă o şansă pentru cele mai bune opt locuri doi din cele nouă grupe. Vor merge în play-off-ul de calificare, în timp ce ultima clasată (locul 9) din topul locurilor doi va fi eliminată.

Din păcate, pe 10 iunie, România a pierdut, din nou, fără drept de apel, în faţa Poloniei (3-1 goluri marcate de Lewandowski '29, '57 şi '62 / Stancu '77).  Şansele de calificare la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia au scăzut spre 0. Cu 6 puncte obţinute în 6 partide, tricolorii au rămas doar cu şanse teoretice pentru un eventual loc de baraj.



Inimoşii suporteri ai echipei naţionale visează din 1998 la o nouă calificare la cea mai importantă competiţie destinată primelor reprezentative. Chiar şi cu şansele teoretice pe hartie, aşa cum demonstrează 888sport,  mai mult ca sigur va trebui să mai aşteptăm încă patru ani.

Tricolorii se situează, în acest moment, pe locul patru în Grupa E, la egalitate cu Armenia.

Diferenţa de patru puncte faţă de primele clasate este una enormă, atât din prisma jocului slab arătat de elevii lui Daum, dar şi datorită faptului că vom evolua în deplasare atât cu Muntenegru, cât şi cu Danemarca.

Dacă Polonia pare a fi  câştigătoarea grupei, pentru locul secund, care duce la baraj, se vor lupta Danemarca şi Muntenegru.

Ca un blestem permanent, România joacă ultima partidă în Danemarca, la fel ca în 2003, când a ratat calificarea.



Ultimele partide care au rămas de disputat:

1 septembrie 2017: Kazahstan - Danemarca (ora 19:00), Danemarca - Polonia, România - Armenia (ora 21:45)

4 septembrie 2017: Armenia - Danemarca (ora 19:00), Muntenegru - România, Polonia - Kazahstan (ora 21:45)

5 octombrie 2017: Armenia - Polonia (ora 19:00), Muntenegru - Danemarca, România - Kazahstan (ora 21:45)

8 octombrie 2017: Danemarca - România, Kazahstan - Armenia, Polonia - Muntenegru (ora 19:00)