Simona Halep, locul 2 WTA, s-a calificat în semifinalele turneului de la Cincinnati, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 7-6 (1), pe britanica Johanna Konta, locul 7 WTA, Aceasta a fost prima victorie a româncei în faţa lui Konta în circuitul WTA, din patru partide. Halep a câştigat în acest an în faţa jucătoarei de origine australiană o partidă în Cupa Federaţiei, dispută la Mamaia. Simona Halep a afirmat că a fost un pic prea nervoasă şi din acest motiv a ratat cinci mingi de meci înainte de a câştiga partida.

Simona Halep ar fi trebuit să se impună cu uşurinţă, dar a ratat cinci mingi de meci în setul secund, două consecutive la 5-3 şi alte trei la rând, la 6-5. Ea are meritul de a nu-şi fi pierdut cumpătul în momentele dificile, ajutată fiind şi de Darren Cahill, care a intervenit de două ori, şi de a-şi fi ridicat foarte mult nivelul jocului când a fost în criză şi sub presiune

Halep a arătat o altă evoluţie în meciul cu Johanna Konta, superioară faţă de precedentele două partide jucate la Western&Southern Open, cu Taylor Townsend şi cu Anastasija Sevastova. Jucătoarea română a fost mai calmă şi mai concentrată, mai dispusă la efort şi mai inspirată.

Nesusţinută de primul serviciu, aflat la cote alarmante de nereuşită, românca a mizat foarte mult pe retur. În acelaşi timp, ea a cedat iniţiativa, a trimis des mingea pe centrul terenului, pentru a o lăsa pe adversară să deschidă unghiurile. Iar Konta nu a stat pe gânduri, şi-a luat responsabilitatea de a căuta loviturile decisive, dar a greşit mult, chiar din poziţii şi, mai ales, în momente favorabile, la numeroasele mingi de break avute. Când britanica a găsit marginile terenului, Halep şi-a pus în valoare mobilitatea ridicată şi a punctat decisiv.

În penultimul act, Halep va evolua cu Sloane Stephens, locul 151 WTA, beneficiară a unui wild card.

Ele se vor întâlni a doua oară în această lună. La 1 august, românca a învins-o, cu scorul de 7-6 (3), 6-0, pe americancă, în turul al doilea al turneului de categorie WTA de la Washington. Scorul general al întâlnirilor directe dintre ele este de 4-2, pentru Halep.

În cealaltă semifinală vor evolua Karolina Pliskova din Cehia, locul 1 WTA, şi spaniola Garbina Muguruza, locul 6 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată la Cincinnati cu un premiu de 128.330 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.

Simona Halep a ajuns anul trecut tot în faza semifinalelor la Cincinnati, când a pierdut, cu 3-6, 4-6, în faţa germanei Angelique Kerber. În 2015, Halep a evoluat în finală, fiind învinsă de Serena Williams, cu scorul de 6-3, 7-6 (5).