Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-0, pe jucătoarea cehă Barbora Strycova, locul 26 WTA, calificându-se în sferturile de finală ale Rogers Cup.

După un meci complicat în optimi, cu Magdalena Rybarikova, Simona Halep a obţinut un succes mult mai uşor de această dată. Românca a primit multe "cadouri" din partea adversarei, astfel că nu a trebuit să se întrebuinţeze în mod deosebit. Jucătoarea din Constanţa a avut contribuţia ei la evoluţia slabă a sportivei din Cehia, printr-un un joc sigur, solid, agresiv, cu serviciu de calitate, chiar şi al doilea.

Strycova a reuşit în primul set un ghem, la 1-0 pentru Halep. Apoi nu i-a mai ieşit nimic şi setul I s-a terminat cu 6-1, în aproape o jumătate de oră, iar cel de-al doilea cu 6-0, după 59 de minute de la start. Jucătoarea română a avut nevoie de patru mingi de meci pentru a înregistra a patra victorie, cea mai clară, în faţa Barborei Strycova, din cinci partide, toate terminate în două seturi

În faza următoare, Halep va evolua cu jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 21 WTA. Halep a mai jucat cu Garcia un meci, în 2016, la Sydney, în optimi, pe care l-a câştigat cu 6-4, 2-6, 6-1.

Calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Toronto este recompensată cu 58.185 de dolari şi cu 190 de puncte WTA.

Halep este deţinătoarea trofeului la Rogers Cup, competiţie de categorie Premier 5, după ce a câştigat anul trecut finala de la Montreal. În 2015, la Toronto (cele două oraşe alternează la organizarea Rogers Cup), românca a fost finalistă.