Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, marţi, cu scorul de 7-6 (3), 6-0, pe americanca Sloane Stephens, locul 957 WTA, calificându-se în turul al doilea al turneului de categorie WTA de la Washington.

Cele două jucătoare nu au oferit un meci strălucit la prima lor apariţie pe hardul american. Au comis multe greşeli şi au jucat fără să impresioneze. Halep a avut avantajul cursivităţii din timpul acestui sezon, în timp ce Stephens încearcă să revină la forma pe care a avut-o când a fost pe locul 11 WTA, în 2013. Însă lipsa meciurilor (a mai jucat doar unul în 2017) din cauza unei accidentări s-a văzut şi, după un set în care a menţinut echilibrul până în tie-break, a cedat clar partida. Halep nu găsit unghiurile care o caracterizează, nu a servit la un nivel ridicat, a jucat mai mult perpendicular, dar a reuşit să câştige fără un mare efort, după un prim set mai dificil.

Halep a făcut primul break, la 2-1, dar americanca a revenit cu rebreak. Jucătorele şi-au fructificat apoi serviciul până în tie-break, unde Halep s-a impus la 3, punând capăt setului, după 55 de minute de joc.

Stephens a cedat definitiv lupta în setul al doilea, pe care l-a pierdut cu 0-6, într-o o oră şi 20 de minute de la start.

În faza următoare, Halep va evolua în premieră cu Mariana Duque Marino din Columbia, locul 115 WTA.

Calificarea în manşa a doua este recompensată cu un premiu de 3.420 de dolari şi cu 30 de puncte WTA.