Irina Camelia Begu continuă seria triumfului românesc la BRD Bucharest Open şi câştigă finala turneulu, aşa cum a făcut-o anul trecut nimeni alta decât Simona Halep.

Irina Begu – Julia Goerges (Germania, loc 45 WTA),  6-3, 7-5

Doar al doilea set a fost mai disputat, primul fiind adjudecat fără prea mari probleme, cu un singur break obţinut exact când trebuia, de sportiva româncă.

Astfel, Irina Begu, 26 de ani (1,81 m şi 67 kg) şi nr. 64 WTA înaintea turneului, nu numai că a ”răzbunat-o” pe colega sa Ana Bogdan, învinsă de Goerges în semifinale, dar a şi obţinut unul din cele mai bune rezultate ale carierei sale de până acum, fiind al patrulea turneu WTA câştigat. Anul trecut, în luna mai, Irina a atins cel mai bun loc de pâmă acum, 22, în ierarhia mondială WTA.

Este primul trofeu pe zgură pentru Irina Begu, care a obţinut 280 de puncte WTA şi 43.000 de dolari, în timp ce Goerges va primi 180 de puncte şi 21.400 de dolari.

Dar performanţa Irinei Begu (locul 69 WTA la dublu) nu s-a oprit aici. Pentru că tot duminică şi imediat după finala de simplu, Irina şi Raluca Olaru, 28 de ani (locul 44 WTA la dublu), au câştigat turnul bucureştean şi la dublu, învingând în finală, cu 6-3,6-3, perechea formată din Elise Mertens (Belgia, locul 54 WTA la simplu şi 72 la dublu) şi Demi Schuurs (Germania, locul 512 WTA la simplu şi 60 la dublu)