Irina-Camelia Begu, calificată în finalele de simplu şi dublu la BRD Bucharest Open, a declarat, sâmbătă, că speră să se impună în ambele meciuri şi să îi facă pe români fericiţi.

"La simplu a fost greu, cred că s-a văzut pe teren, era foarte cald, ambele am suferit, dar a trebuit să ne adaptăm, ea este o jucătoare solidă, ia mingea foarte repede. Din momentul în care mi-am intrat în ritm cred că am fost mult mai agresivă şi am reuşit să îmi câştig punctele mai uşor. În momentul de faţă nu realizez care ar fi cel mai bun meci de până acum, însă chiar dacă au fost multe meciuri pe care le-am pierdut anul acesta mă simţeam bine pe teren. Bineînţeles că era oboseală (la dublu), după un meci de două ore, jucând la 40 de grade, bineînţeles că s-a simţit, dar am încercat să fiu cât mai rapidă, Raluca m-a ajutat enorm şi ne-am făcut meciul mult mai uşor. Mă bucur că joc ambele finale şi sper să le câştig, va fi o zi grea. Mă bucur că meciurile încep la ora 17.00, sper să nu mai fie la fel de cald ca astăzi, însă o zi plină. Sper să le câştig şi să-i fac pe români fericiţi. Va fi o victorie mare pentru mine", a spus Begu.

Irina Begu a vorbit şi despre adversara sa din finala de simplu, Julia Goerges: "Este o jucătoare care serveşte foarte bine, are o mână dreaptă puternică. Va trebui să speculez un pic reverul".

Perechea Irina-Camelia Begu/Raluca Olaru, cap de serie numărul 1, s-a calificat, sâmbătă, în finala de dublu la BRD Bucharest Open, trecând în semifinale de cuplul Katarzyna Piter/Maryna Zanevska (Polonia/Belgia), scor 6-0, 6-4. Cele două românce s-au impus într-o oră şi 10 minute. Begu şi Olaru vor întâlni în finală perechea Elise Mertens/Demi Schuurs (Belgia/Olanda), cap de serie numărul 2.

Irina Begu va juca la BRD Bucharest Open şi finala de simplu. Românca, locul 58 WTA şi cap de serie numărul 7, o va întâlni pe sportiva germană Julia Goerges (locul 45 WTA şi cap de serie 3).

Goerges şi Begu au mai fost adversare de două ori, fiecare impunându-se o dată: în 2013 la Seul Irina Begu, scor 6-4, 6-0, şi în 2014 la Sydney Goerges, scor 6-1, 7-6 (2).