Când eşti neica-nimeni în sport şi vrei să arăţi că, de fapt, eşti şmecher, te afunzi în penibil atât de mult încât nu te mai scoate nimeni!  România TV va transmite meciul dintre Grecia şi România. Este o veste bună pentru televiziunea în cauză şi o veste catastrofală pentru TVR, care a dat senzaţia că nici măcar nu s-a sinchisit să obţină dreptul de televizare, chiar dacă e televiziunea publică. Bun, de aici şi până la mascarada făczut de RTV  e cale lungă!

În primul rând, am fost sufocaţi cu sloganul “meciul secolului”. Dilemele sunt două: care meci, care secol? Dacă un meci între două formaţii atât de schimonosite precum Grecia şi România poate fi o atracţie fotbalistică, înseamnă că oamenii îşi confirmă statutul de pafarişti în ale sportului rege. Apoi, cum naiba să fie meciul secolului? Dacă România se califică şi joacă finala Cupei Mondiale, acela ce fel de meci va mai fi? Că se va juca tot în secolul ăsta! Ca să nu mai spun că secolul e atât de lung, încât sigur România va juca meciuri mult mai importante decât acesta. E clar, însă, că e meciul secolului pentru România TV. O televiziune care nu are niciun fel de treabă cu un astfel de eveniment. Pentru cei de la RTV este cea mai mare realizare în sport, posibilă din cauza incompetenţei celor de la TVR. Dacă nu cumva a fost un blat între TVR şi RTV pentru preluarea acestui joc. În sensul că TVR a declinat oferta de preluare a meciului, tocmai pentru a da posibilitatea RTV-ului să facă un ban grămadă! Pentru că este o afacere!

Să faci breaking news de genul : “Informaţia momentului la RTV! Suntem în măsură să vă anunţăm numele comentatorilor meciului secolului!” aruncă în derizoriu ideea că toată ţara va fi pe frecvenţa RTV la meciul cu Grecia.

D-aia nu are ursul coadă! Că avem ministru stomatolog la Sport, am avut electronist la Agricultură şi ne uităm la fotbal la RTV. Mă aştept să vedem, cât de curând, un meci din NBA pe Taraf TV şi totu-i gata! Deocamdată, să râdem cu meciul secolului de la România TV. Vă daţi seama, că pe logica  lor de promovare a evenimentului, România, în următorii 87 de ani, nu va mai juca un meci de baraj pentru mondiale? Vai de secolu` vostru!