Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, luni, că intenţionează să preia Clubul Sportiv Rapid de la Ministerul Transporturilor, spunând că a avut în acest sens o discuţie cu preşedintele clubului, Valentina Caciureac, care însă nu a oferit încă niciun răspuns.

"Am discutat cu doamna Caciureac de la Clubul Sportiv Rapid, am întrebat-o cât cheltuieşte pe an pentru întreţinerea clubului, a spus că undeva la 1.800.000 de euro. Clubul aparţine Ministerului Transporturilor. Deci dacă doamna Caciureac doreşte să aparţină de Primăria Sectorului 1..aş vrea să îl preiau, dar, vă daţi seama, sunt alte demersuri. Acolo e club, trebuie mai întâi să îi intreb pe ei daca vor să vină, dacă vor să fie întreţinuţi de către primărie. Nu am primit încă un răspuns. Atât timp cât nu există nicio solicitare din partea doamnei Caciureac, nu pot face demersuri", a declarat Dan Tudorache.

Primarul a precizat că nu a discutat cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în privinţa preluării clubului în administrarea primăriei Sectorului 1.

De asemenea, primarul Dan tudorache vrea să înfiinţeze o comisie care să preia marca Rapid. Pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Consiliului Local Sector 1 s-a aflat un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Dan Tudorache privind înfiinţare unei comisii care să analizeze posibilitatea finanţării FC Rapid, respins însă de consilierii locali din partea USR şi PNL, motivul invocat fiind că documentele nu au fost prezentate cu cinci zile înaintea şedinţei. După vot, primarul Dan Tudorache a părăsit nervos sala de şedinţe.

Ulterior, el a declarat pentru News.ro că va înfiinţa prin "dispoziţie de primar" comisia care să negocieze preluarea mărcii Rapid, în ciuda faptului că reprezentanţii USR şi PNL din Consiliul Local au dat aviz nefavorabil proiectului său.

"Eu pot înfiinţa această comisie prin dispoziţie de primar şi chiar asta voi face. Începând de luni, voi înfiinţa comisia şi vom merge la negocieri pentru marca Rapid. Eu îmi doream însă ca această iniţiativă să fie a tuturor partidelor, să facă parte câte un membru din fiecare partid. Să nu se spună că PSD-ul dă bani Rapidului. Dar asta e, partidele care nu au dorit înfiinţarea acestei comisii nu vor face parte din ea. Dar ştiţi ce e culmea? Că liderul de grup de la PNL e rapidist, domnule. Păi cât de meschin să fii, unde te poate duce politica asta, astfel încât să votezi împotriva echipei tale de suflet?", a declarat Dan Tudorache, pentru News.ro.