Simona Halep, locul 2 în clasamentul WTA, a ratat, joi, accederea în semifinalele turneului de la Eastbourne (Marea Britanie), dotat cu premii în valoare totală de 753.900 de dolari.

Halep a fost învinsă, scor 7-5, 4-6, 1-6, de daneza Caroline Wozniacki, locul 5 în clasamentul mondial. În primul set, Simona a început cu break, dar a fost egalată imediat de către Wozniacki, care a reuşit să preia conducerea şi să-şi menţină avantajul până la 5-2, când Halep a început revirimentul. A câştigat cinci game-uri la rând şi s-a impus în primul set, scor 7-5, după 44 de minute.

În actul secund, Halep a început în forţă şi a condus cu 3-0, după două break-uri, avantaj menţinut până la scorul de 4-2. Apoi, Wozniacki a reuşit să egaleze (4-4) şi să împing meciul în setul decisiv, după ce a câştigat patru game-uri la rând. 6-4, în 43 de minute. În decisiv, Halep a început cu break, dar Wozniacki a reuşit să revină şi să preia conducerea şi să câştige setul, scor 6-1, în 27 de minute.

 Pentru accederea în penultimul act, constănţeanca va încasa un cec în valoare de 37.370 de dolari şi 185 de puncte în clasamentul mondial.